nieuws

Panasonic industrieel partner van Solliance

18 mrt 2016

Panasonic is een van de industriële partners geworden binnen een onderzoeksprogramma gericht op de ontwikkeling van ‘roll-to-roll’-productieprocessen voor de grootschalige productie van flexibele perovskite zonnecellen (PSC’s). Dit heeft Solliance vorige week bekendgemaakt. TNO is als een van de oprichters van Solliance bijzonder trots dat Panasonic zich bij dit onderzoeksprogramma aansluit.

Solliance is als samenwerkingsverband van R&D-organisaties uit Nederland, België en Duitsland actief op het gebied dunne film photovoltaïsche zonnecellen en levert state-of-the-art laboratoria en pilot-productielijnen die worden gebruikt binnen de gezamenlijke onderzoeksprogramma’s. Panasonic zal in het kader van dit programma haalbaarheidsonderzoek doen naar grootschalige ‘roll-to-roll’-productie van geprinte PSC’s.

Binnen de sector vertegenwoordigt deze samenwerking de technisch meest capabele – en meest marktgeoriënteerde – inspanning om deze nieuwe generatie technologie te verspreiden. “Met deze stap versterkt Panasonic de industriële samenwerking binnen dit fascinerende onderzoeksgebied”, aldus Huib van den Heuvel, directeur van Solliance. Toshihiro Higuchi, die namens Panasonic deel uitmaakt van het onderzoeksteam van Solliance: “Wij stellen de samenwerking met Solliance bijzonder op prijs. Zowel de pilot-infrastructuur voor ‘roll-to-roll’-productie en de expertise op het gebied van PSC’s van Solliance zijn van wereldklasse.”

Andere onderzoekspartners van Solliance zijn ECN, imec, TNO, Holst Centre, de TU/e, Forschungszentrum Jülich, Universiteit Hasselt en de Technische Universiteit Delft.

Meer informatie:
Roadmap

Flexible & Free-form Products: nieuwe materialen en productieprocessen

In 2025 zullen slimme, persoonlijke en autonome apparaten 'het internet der dingen' te vormen, samen met de ontwikkelingen op het gebied van zonnecellen wordt er grote impact gemaakt op het gebied van... Lees verder
Thema

Industrie: ‘Het is onze taak om de industrie te helpen met innoveren’

Industrie is een thema waarvan het belang in Nederland steeds duidelijker wordt. Gelukkig maar, vindt themadirecteur Arnold Stokking. “Industrie is een welvaartsbepalende factor: het creëert werkgelegenheid... Lees verder
Nieuws
Contact

Ir. Jaap Lombaers

  • Holst Centre
  • Solliance
  • 3D Printing
  • Flexibele Electronica
  • Medische Apparatuur
E-mail

Mediavragen?

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren.