nieuws

TNO sluit 2015 af met positief resultaat

31 mrt 2016

Voor TNO stond 2015 in het teken van het realiseren van innovaties, meer extern samenwerken en een gezondere bedrijfsvoering. Deze drie belangrijke onderwerpen heeft de Raad van Bestuur met de nieuwe CEO Paul de Krom het afgelopen jaar opgepakt. Een overzicht van de activiteiten en resultaten van TNO zijn te vinden in het nieuwe online jaarverslag 2015: www.tno.nl/jaarverslag. Daarin staan vele voorbeelden van gerealiseerde innovaties met mkb, grootbedrijf en overheden waarin TNO’s unieke kennis voor de oplossingen van morgen tot uitdrukking komt.

Positief resultaat

TNO sluit 2015 af met een positief financieel resultaat van 2,5 mln euro, een belangrijke randvoorwaarde voor onze continuïteit. De geconsolideerde omzet van TNO daalde met 8 miljoen (1,5%) tot 518 miljoen euro. Dit komt vooral het aanpassen van de organisatie aan de overheidsbijdrage die voor 2016 en 2017 met 17,6 miljoen euro vermindert.

Het positief resultaat is bereikt door de bedrijfslasten sterk terug te dringen en tegelijkertijd de operationele resultaten op peil te houden door intensief te sturen op een bestendige en gezonde bedrijfsvoering en een solide operationele performance.

Scherpe keuzes maken

2015 stond in het teken van het maken van portfoliokeuzes om de noodzakelijke reductie op de Rijksbijdrage te kunnen opvangen. De keuzes, die mede zijn gemaakt in overleg met onze stakeholders, hebben helaas in het verslagjaar bijgedragen aan een daling van het gemiddeld aantal fte’s bij de Organisatie TNO met 130.

Voorbeeldprojecten

In het jaarverslag staan verschillende voorbeelden van spraakmakende projecten en samenwerkingsverbanden. Bijvoorbeeld kwantumcomputing (QuTech) en nanofabricage die niet alleen over enige tijd een revolutie op computergebied betekenen, maar ook de gezondheidszorg radicaal zullen veranderen. Innovaties met een directe toepassing worden ook beschreven, zoals de lastoorts die tot 95% minder schadelijke lasrook produceert en inmiddels succesvol op de markt wordt gebracht door onze partner.

 

Digitaal TNO Jaarverslag

Lees het jaarverslag

Jaarverslag 2015
TNO Jaarverslag 2015 (PDF, 15Mb)
Nieuws
Contact

Drs. Maarten Lörtzer

  • persvoorlichting
  • woordvoerder
  • media
  • voorlichter
  • pers
E-mail

Mediavragen?

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren.