nieuws

Nul-op-de-meterwoning levert belangrijke bijdrage aan energieneutrale gebouwde omgeving

29 jul 2016

Het is daadwerkelijk mogelijk een Nul-op-de-Meter-woning (NOM) te realiseren, de bewoner dient daarbij wel de nodige aandacht te krijgen. Een consortium van TNO, RIGO en Van Beek vanuit de Stroomversnelling heeft het eerste beschikbare NOM-renovatieproject geanalyseerd van de BAM. Meer infomatie leest u in de verschenen publicatie: Bewonerservaringen en meetresultaten uit Nul-op-de-meter-woningen in Heerhugowaard (BAM).

Prestaties monitoren

Voldoet een concept aan de verwachtingen? Hoe ervaart de gebruiker – thuis, op kantoor of elders – het energieklimaat? Na het ontwikkelen van producten en het toepassen van concepten wilt u de prestaties monitoren. TNO bezit de kennis en instrumenten om voor u als bouwer, ontwikkelaar of eindgebruiker een diagnose te stellen.

Nul op de meter in Heerhugowaard

Onlangs zijn de monitoringsresultaten van 55 woningen in Heerhugowaard beschikbaar gekomen die naar Nul op de Meter zijn gerenoveerd. TNO analyseerde, in opdracht van de Energiesprong, de meetgegevens van het energiegebruik en de energieopwekking en rekende deze terug naar een referentiejaar. RIGO onderzocht de bewonersinterviews die door de BAM en woningcorporatie Woonwaard waren georganiseerd. De inzichten kunnen gebruikt worden voor Nul op de Meter projecten met in het bijzonder Nul op de Meter renovatie.

Meer informatie leest u in de publicatie: Bewonerservaringen en meetresultaten uit Nul-op-de-meter-woningen in Heerhugowaard (BAM).

Nieuws

Mediavragen?

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren.