nieuws

Zuid-Holland werkt aan netwerk van Fieldlabs

06 jul 2016

Premier Rutte heeft vandaag het investeringsprogramma ‘Investeren in Vernieuwing’ in ontvangst genomen uit handen van de burgemeesters Aboutaleb en Van Aartsen namens de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) en Commissaris van de Koning Smit namens de provincie Zuid-Holland. Het investeringsprogramma heeft als doel de economie in het dichtstbevolkte stuk van Nederland te vernieuwen en te verduurzamen.

TNO heeft samen met een kernteam uit  MRDH, de Provincie Zuid-Holland en InnovationQuarter samen gewerkt aan het opstellen van deze investeringsstrategie rondom de Fieldlabs in die regio.

Versterken regionale economie

De doelstelling van het fieldlab-investeringsportfolio is drieledig: een versterking van de regionale economie door de inzet op crossover innovaties, het bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken en het verbeteren van de aansluiting van onderwijs en arbeidsmarkt.

TNO ruime ervaring met fieldlabs

De afgelopen jaren zijn er op diverse gebieden al Fieldlabs of vergelijkbare initiatieven zoals Shared Innovation Programs, Living Labs, proeftuinen en dergelijke opgericht. In Nederland heeft met name het programmabureau Smart Industry fieldlabs in gang gezet. TNO is bij een aantal hiervan betrokken en heeft bovendien onderzoek gedaan naar de succesfactoren voor succesvolle Fieldlabs. Op basis hiervan zijn criteria en randvoorwaarden geformuleerd. TNO is zelf (mede)initiatiefnemer van drie fieldlabs, waaronder Dutch Optics Centre.

Lees ook het rapport

Fieldlabs Zuid-Holland - Naar een regionale infrastructuur voor crossover innovaties

Lezen
Nieuws

Mediavragen?

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren.