nieuws

TNO bijdrage aan hoorzitting Tweede Kamer over Wet VET (Voortgang Energietransitie)

17 jan 2017

Dinsdagmiddag is er een openbare hoorzitting van de Tweede Kamer over het wetsvoorstel Voortgang EnergieTransitie (wet VET). In deze zitting worden de verantwoordelijkheden en de rollen van de netbeheerders besproken. De wet VET is gericht op het aanpassen van de Elektriciteitswet van 1998 en het moderniseren van de Gaswet.

Professor Annelies Huygen levert vanuit haar functie bij TNO en het Centrum voor Energievraagstukken Universiteit van Amsterdam in de hoorzitting haar bijdrage. Deze bijdrage gaat in op het bevorderen van de energietransitie door nieuwe technieken snel toe te passen en lokale duurzaamheid de ruimte te geven. Daarnaast wordt kort ingegaan op de positie van de netbeheerder. In de bijlage is de paper van Professor Annelies Huygen terug te lezen.

Thema

Een duurzame toekomst is de enige toekomst

De ambitie van ECN part of TNO is om samen met kennisinstellingen, bedrijven en de overheid de energietransitie te versnellen zodat Nederland in 2050 een energiehuishouding zonder CO₂-emissies heeft. De... Lees verder
Nieuws

Prof. mr. dr. Annelies Huygen

Contact

Prof. mr. dr. Annelies Huygen

E-mail

Mediavragen?

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren. Ons privacystatement is aangepast aan de nieuwe privacywetgeving in de EU.