nieuws

TNO ontwikkelt de Loss Estimating Risk Tool voor Aon

23 jan 2017

Op 17 januari jl. presenteerde Aon Global Risk Consulting, de risico-managementtak van Aon plc in samenwerking met TNO een nieuwe risico analyse tool voor de olie-, gas-, en (petro)chemische klanten van Aon: de Loss Estimating Risk Tool. Kortweg: ALERT.

Alert is in staat om de mogelijke maximale financiële schade te berekenen voor een breed scala van ongevals-scenario’s, zoals brand- en gaswolkexplosie incidenten, die in deze industrieën enorme gevolgen kan hebben.

De kennis van TNO op het gebied van industriële veiligheid, in het bijzonder brand-, explosie- en dispersiemodellen die worden gebruikt om schade door potentiële incidenten te beoordelen, maakt dat Alert een aanzienlijke verbetering is in de tot dusverre beschikbare modellen. “Onze klanten kunnen wij nu beter helpen om de potentiële maximale materiële schade te ramen bij uiteenlopende scenario’s. Dit is ook van belang bij het beoordelen risico's van derden aansprakelijkheid”, aldus Robert Robinson, Group Managing Director, Energy Risk Techniek bij Aon.

ALERT wordt vanaf nu wereldwijd ingezet door alle Energy Risk engineering professionals en krijgt daarmee een inzet van Houston tot Dubai en van Calgary tot Singapore.

Zie ook
Roadmap

Naar een duurzame samenleving met circulaire oplossingen

Willen we de klimaatdoelstellingen van Parijs realiseren, dan moet op elk gebied de CO2-uitstoot met 95% naar beneden. Een circulaire economie vormt de basis van die duurzame samenleving. TNO draagt daaraan... Lees verder

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.