nieuws

Overgang afdeling Functional Ingredients van TNO naar Wageningen Food & Biobased Research

04 okt 2017

TNO en Wageningen University & Research (WUR) zijn tot een overeenkomst gekomen over de overgang van de onderzoeksgroep Functional Ingredients van TNO naar het instituut Food & Biobased Research (WFBR) van WUR. Dit betekent dat per 1 januari 2018 de TNO-medewerkers van deze researchgroep naar Wageningen komen en onderdeel worden van Wageningen Food & Biobased Research.

De samenvoeging van het voedselonderzoek (voedseltechnologie, voedselconsumptie en gezonde voeding) en het biobased onderzoek van TNO en Wageningen University & Research in één onderzoekscentrum is het resultaat van het zogenaamde Grand Design. Het Grand Design is in 2014 opgesteld door het TKI Agrifood, het ministerie van Economische Zaken, partners uit het bedrijfsleven en de raden van bestuur van beide organisaties.

Door de samenvoeging wordt WFBR één van de grootste onderzoeksinstituten op het gebied van voedsel-, voeding- en biobased onderzoek in Europa met in totaal meer dan 240 medewerkers. Dankzij deze krachtige kenniscombinatie versterkt Nederland zijn internationale positie op deze gebieden. Het toepassingsgericht onderzoek dat WFBR gaat uitvoeren moet leiden tot betere en gezondere producten, resource‐efficiënte productieprocessen, duurzame en transparantere ketens.

TNO gaat zich met de overheveling van de afdeling Functional Ingredients richten op gezondheid en in het bijzonder op de volgende deelgebieden: biomedisch onderzoek aan geneesmiddelen, medische technologie, digital health (ICT en zorg), arbeid & gezondheid en publieke gezondheid, waaronder de delen jeugd, preventie en leefstijl. Van gezondheid is naast andere zaken voeding een belangrijke determinant en hebben beide organisaties afgesproken sterk te blijven samenwerken in onderzoeksprojecten.

Roadmap

Food & Nutrition: van ingrediënt tot consument

Gezonde voeding draagt bij aan gezondheid en vermindert welvaartsziekten als obesitas en diabetes. TNO ondersteunt bedrijven bij het ontwikkelen en produceren van gezonde voeding en veilige en duurzame... Lees verder
Expertise

Functional Ingredients

De researchgroep Functional Ingredients (FI) doet onderzoek met focus op de ontwikkeling van nieuwe applicaties voor biopolymeren. Biopolymeren worden op grote schaal door de natuur gemaakt en worden... Lees verder
Nieuws

TNO en Wageningen Research bundelen hun voedselonderzoek

30 september 2016
Wageningen Research en TNO versterken en concentreren het onderzoek op het gebied van voedsel(technologie), voeding en gezonde voeding. De betrokken research medewerkers van TNO gaan hiermee over naar... Lees verder
Nieuws
Contact

Drs. Maarten Lörtzer

  • persvoorlichting
  • woordvoerder
  • media
  • voorlichter
  • pers
E-mail

Mediavragen?

Wij gebruiken anonieme cookies om het gebruik van onze site te verbeteren.