nieuws

Dutch Optics Centre nu officieel Smart Industry Fieldlab

Unieke optica expertise beschikbaar voor industrie en kennisinstellingen • 30 nov 2017

Nederland heeft een wereldwijde unieke expertise op het vlak van optica. Om samen met high-tech bedrijven en kennisinstellingen de unieke Nederlandse optische kennis te vergroten en om innovatieve producten te ontwikkelen, heeft TNO samen met TU Delft in 2016 het Dutch Optics Centre (DOC) opgericht. Op 30 november heeft FME-voorzitter en voorzitter programmabureau Smart Industry, Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink, het DOC officieel de status van Smart Industry Fieldlab gegeven. Deze fieldlab-status geeft toegang tot een krachtig, groot netwerk van 2.200 bedrijven in de technologische industrie, invloed op agenda’s, deelname aan projecten & opdrachten, maar ook vervolgfinanciering.  

Er is in Dutch Optics Centre (DOC) veel kennis en kunde beschikbaar waarop de hele industrie, in binnen- en buitenland, een beroep kan doen. Met de recente aanschaf van een meet-, polijst- en slijpmachine heeft TNO de allernieuwste, optische technologie in huis waarmee de hele keten van advies, ontwerpen én uitvoeren kan worden bediend. De eerste gezamenlijke ontwikkelprojecten zijn gehonoreerd, en steeds meer bedrijven en kennisinstellingen haken bij DOC aan.

Smart Industry Fieldlab DOC

Het nieuwe Smart Industry Fieldlab DOC fungeert in de eerste plaats als een platform waar bedrijven en kennisinstellingen samen werken aan het ontwikkelen en/of produceren van hightech optische en opto-mechanische producten en instrumenten zoals satellieten, telescopen, microscopen en controle-instrumenten. Erik Ham, namens TNO betrokken bij het DOC: “We zijn erg verheugd met de status van Smart Industry Fieldlab, want zo kunnen we de kennisketen sluiten en de lijnen kort houden. TNO kan als organisatie voor toegepast onderzoek desgewenst optreden als intermediair tussen wetenschappers en ondernemers zodat de innovaties ook snel op de markt beschikbaar komen. Bovendien willen de deelnemers hun onderzoek beter afstemmen, de Nederlandse optische industrie in het buitenland promoten en jong talent opleidingskansen bieden.”

Expertise

Optics

Monitoren van de gasconcentratie in de atmosfeer, ontwikkelen van de quantum computer, ontwikkelen van mobiele telefoonchips, non-invasieve glucosemetingen door diabetici: in al deze toepassingen en in... Lees verder
Nieuws
Contact

Ir. Erik Ham

  • Programma Manager MKB
  • technologie zoekt ondernemer
  • Clusters
E-mail

Mediavragen?

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.