nieuws

StressPrevention@Work gaat over naar het Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid

16 nov 2017

Het digitaal portaal ‘StressPrevention@Work’ (SP@W) helpt bedrijven om de werkdruk en werkstressproblematiek stapsgewijs aan te pakken. Het bevat zowel informatie over vele bestaande interventies maar ondersteunt ook een maatwerkaanpak.

SP@W is ontwikkeld en wetenschappelijk geëvalueerd in het kader van een ZonMW subsidie door een consortium bestaande uit VUmc, TNO, het Trimbos Instituut, Tranzo en Hogeschool Arnhem Nijmegen. De positieve resultaten van deze evaluatie zijn gepresenteerd op de Academiseringsdag van VUmc op woensdag 8 november 2017 als onderdeel van de afronding van het ZonMW project.

Bekijk de website: www.stresspreventionatwork.nl met database waarin je kan zoeken naar interventies die nu beschikbaar zijn. Ook kan je goede praktijkvoorbeelden voor een maatwerkaanpak lezen en naar adviseurs zoeken die een maatwerkaanpak van werkdruk en werkstress kunnen begeleiden. Daarnaast is er een rekentool beschikbaar die kan laten zien wat het huidige ziekteverzuim in jouw organisatie kost, wat het deel is dat toe te schrijven is aan werkdruk en werkstress, en wat een daling van een procentpunt in het ziekteverzuim je kan opleveren.

Het NPDI, waarbij een netwerk van organisaties en adviseurs is aangesloten, zal het digitaal portaal van SP@W, de zoekmachine en de rekentool vanaf 1 januari 2018 overnemen en onderhouden.

Ons werk

Duurzame inzetbaarheid

Werkstress is een serieuze bedreiging voor de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Langdurige stress kan leiden tot overbelasting, improductiviteit, uitval en burn-out. Stress gaat ten koste van het... Lees verder
Kennis

Gezond, veilig en productief werken

Als Nederland wil blijven concurreren in de wereldwijde economie, zijn er goede arbeidskrachten nodig. Hoe zorgen we ervoor dat mensen gezond, veilig en productief kunnen werken? Hoe bevorderen we duurzame... Lees verder
Nieuws

Mediavragen?

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.