nieuws

Hoe kun je optimaal presteren onder veeleisende omstandigheden?

14 dec 2017

Fit for function, fit for action, fit for life; met deze slogan richt het TNO Business Team Human Performance & Health zich in hun onderzoek op het optimaal laten presteren van professionals onder veeleisende omstandigheden. Een overzicht van deze onderzoeken is nu te vinden in de brochure 'Optimaal presteren onder veeleisende omstandigheden; Trackrecord Human Performance and Health'.

Het succes van organisaties wordt bepaald door mensen. Zij zorgen ervoor dat een moeilijke missie, een uitdagende taak of een complexe rol succesvol wordt uitgevoerd. Mensen zijn het belangrijkste, maar ook het meest kwetsbare kapitaal voor maatschappelijk gerichte organisaties, zoals Defensie en politie. Daarom onderzoekt TNO vragen als: waarom presteren sommige mensen goed onder stress en andere minder? Hoe kunnen mensen onder extreme omstandigheden toch optimaal, gezond en gemotiveerd blijven functioneren? Hoe kunnen mensen zich in hun werk effectief aanpassen aan snel veranderende omstandigheden? En, hoe kan een organisatie dit faciliteren?

TNO verdiept zich hiervoor in belangrijke onderwerpen als adaptiviteit, weerbaarheid, fysieke belastbaarheid, voeding en gedragsbeïnvloeding. Vanuit deze nieuw opgebouwde kennis biedt TNO concrete handvaten en oplossingen, door modellen te ontwikkelen die de complexiteit beheersbaar maken, meetinstrumenten te maken om te monitoren hoe het met professionals gaat en trainingen te ontwikkelen om professionals te versterken. Met een integrale aanpak, waarbij gestreefd wordt naar fysieke, sociale, cognitieve en mentale fitheid van mensen in functie, in actie en voor het leven.De mens wordt hierbij in beschouwing genomen als onderdeel van het gehele systeem: in zijn team, zijn organisatie en de maatschappij . Kortom, de resultaten van deze onderzoeken versterken mensen optimaal in hun werk en daarbuiten.

Wil je meer weten over dit onderwerp, de brochure en het werk van TNO? Neem contact op met Rosemarie Huver.

Download nu de brochure

Wil je meer weten over dit onderwerp en TNO? Lees dan de brochure.

Download
Roadmap

Operations & Human Factors: Een effectieve, efficiënte en flexibele krijgsmacht

Mensen halen graag het beste uit zichzelf. Door deze persoonlijke opbrengsten zo groot mogelijk te maken én de interactie met anderen te verbeteren, komen wij tegemoet aan een van de grootste uitdagingen... Lees verder
Nieuws
Contact

Dr. Rosemarie Huver-Rolff

  • stress
  • weerbaarheid
  • adaptiviteit
  • hoog risico professionals
  • menselijk presteren & gezondheid
E-mail

Mediavragen?

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.