nieuws

'Meer aandacht nodig voor eerste levensfase kind'

23 feb 2017

Welke uitdagingen en kansen liggen er om een goede bijdrage te leveren aan een gezonde, kansrijke en veilige start van het leven? Vijf organisaties die betrokken zijn bij interventies rondom positief ouderschap en investeren in de eerste 1001 kritieke dagen van een kind, waaronder TNO, hebben hiertoe een 'position paper' opgesteld. Ze vragen onder meer aandacht voor het belang van integrale aanpakken en de verbinding tussen het sociale en het medische domein.

Met het paper, dat naar de Tweede Kamer is gestuurd met het oog op het Algemeen Overleg Jeugdhulp op 23 februari, geven de opstellers in twaalf punten een beeld van de opgaven en kansen die er zijn wanneer alle betrokkenen de handen ineen slaan. Zo stellen de partijen dat er meer aandacht moet worden besteed aan een gezond en stressbestendig lichaam ten tijde van de conceptie, een gezonde en veilige zwangerschap, krachtig ouderschap en een positieve eerste levensfase van een kind

De opstellers van het position paper zijn het Nederlands Jeugdinstituut, de Bernard van Leer Foundation, het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid, de Hogeschool Leiden en TNO.

Eerder schreef TNO een white paper rond het thema ‘Investing in the first 1000 days of life for a healthy future’.

Ons werk

Toekomst van een kind verbeteren in de eerste 1000 dagen

De eerste 1000 dagen van een kind – van preconceptie tot twee jaar – zijn cruciaal voor zijn of haar ontwikkeling, gezondheid en welzijn gedurende het leven. Door ouders zo vroeg mogelijk van de juiste... Lees verder
Nieuws
Contact

Dr. Symone Detmar

  • jeugdgezondheid
  • opvoeding
  • opgroeien
  • kwaliteit van leven

Mediavragen?

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.