nieuws

TNO breidt haar optische en opto-mechatronische activiteiten uit naar Eindhoven

09 mrt 2017

Binnen het Dutch Optics Centre van TNO, TU Delft en andere kennisinstellingen, bevinden zich uitstekende onderzoeksfaciliteiten voor de ontwikkeling van opto-mechanische componenten voor high-precision producten zoals satellieten, telescopen, microscopen en controle-instrumenten. Vanwege de vraag vanuit bedrijven in de Brainport opende TNO, in het kader van het Dutch Optics Centre, op 1 maart in Eindhoven een dependance in het Holst gebouw.

Groeiende markt

Zowel nationaal als internationaal is er een groeiende markt voor optische, opto-mechatronische en contamination control expertise. Deze expertise is aanwezig bij TNO, waar ongeveer  220 onderzoekers zich richten op onderzoek en ontwikkeling van opto-mechatronische apparatuur. TNO's afdeling opto-mechatronica ontwerpt, realiseert en test mechatronische systemen voor optische toepassingen waarbij extreme stabiliteit, uiterst nauwkeurige en snelle beweging, en / of gebruik in extreme omgevingen is vereist. De belangrijkste terreinen van expertise die TNO beheerst zijn precisiemechanica, mechatronica en control. Opto-mechatronica heeft systemen gebouwd voor de ruimtevaart, astronomie, semicon en voor kernfusie-projecten. TNO werkt in opdracht van verschillende nationale en internationale opdrachtgevers.

Dependance in Holst gebouw

Om de koppeling naar het bedrijfsleven op het gebied van optische, opto-mechatronische en contamination control expertise verder te verstevigen is vorig jaar het Dutch Optics Centre opgericht. Veel van de Nederlandse high-tech bedrijven met vraag naar deze expertise bevindt zich in de regio Eindhoven. Daarom opende TNO op 1 maart, in het kader van het Dutch Optics Centre, een dependance in het Holst gebouw op de High Tech Campus.
Kees Buijsrogge, research manager Optics bij TNO: “We starten in Eindhoven met tien medewerkers. We zien een groeiende vraag naar deze expertise in deze regio, dus ik verwacht dat het aantal onderzoekers op de High Tech Campus verder gaat groeien. Het is voor ons dan ook een logische volgende stap meer aanwezigheid in die regio te hebben.”

Kijk hier voor meer informatie over onze expertise optics

Optics
Nieuws
Contact

Drs. Kees Buijsrogge

  • Optica
  • Photonica
  • optica banen
  • optisch ontwerp
  • optische systemen
E-mail

Mediavragen?

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.