nieuws

Z.M. de Koning bezoekt the Hague Security Delta

Presentatie Cyber Testbed van TNO, KPN en gemeente Den Haag • 23 mrt 2017

Vandaag heeft Z.M. de Koning een werkbezoek gebracht aan the Hague Security Delta (HSD) in Den Haag. TNO is een van de oprichters van dit nationale innovatiecentrum voor veiligheid dat zich richt op samenwerking van overheden, kennisinstituten en bedrijven op het gebied van cyber security, nationale en stedelijke veiligheid, de bescherming van vitale infrastructuur en forensische kennis.

Annemarie Zielstra, director cyber security bij TNO presenteerde met Carolien Nijhuis, Vice President Security Operations KPN de plannen rond een Nationaal Cyber Testbed waar publieke en private partijen beschermingsmiddelen en tactieken  kunnen beproeven om de veiligheid te verbeteren van bijvoorbeeld  ‘Internet of Things’ en ‘Smart Cities’. HSD en TNO onderzochten in opdracht van de Metropoolregio Rotterdam/Den Haag de mogelijkheden van een Nationaal Cyber Testbed. De Gemeente Den Haag en KPN hebben zich als eersten aangesloten bij de ontwikkeling hiervan.

Nieuws
Contact

Annemarie Zielstra

  • Cyber Security & Resilience
E-mail

Mediavragen?

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.