nieuws

MSI-VNS: TNO levert één van de instrumenten voor de EarthCARE-missie van ESA

17 mei 2017

Dinsdag 2 mei jl. heeft TNO formeel toestemming gekregen voor de levering van het VNS Flight Model Instrument aan opdrachtgever Surrey Satellite Technology Ltd (SSTL) in Groot Brittannië. Hiermee geeft ESA akkoord voor de integratie van het VNS-instrument met de Thermal Infra Red camera-module van SSTL tot de Multi Spectral Imager (MSI).

De MSI is één van de vier instrumenten die tijdens de EarthCARE-missie vanaf 2018 informatie gaan verzamelen over wolken en aerosolen. Het EarthCARE Industriële consortium bestaat uit bedrijven vanuit Duitsland, Frankrijk, Groot Brittannië, Japan en Nederland.

EarthCARE staat voor Earth Clouds, Aerosols and Radiation Explorer en wordt in 2018 gelanceerd. Tijdens deze wetenschappelijke missie worden in opdracht van ESA vanaf een hoogte van 400 km continu waarnemingen van de aarde uitgevoerd. Hierbij wordt het gehele aardoppervlakte één maal per 25 dagen bemeten wat zal bijdragen aan de kennis over interacties tussen wolken, aerosolen en de aardse atmosfeer. Het VNS Flight Model Instrument, ontwikkeld door TNO, is een optisch instrument voor het meten van de reflectie van wolken en het aardoppervlakte in het Visuele (VIS), Nabij Infra Rood (NIR) en Ver Infra Rood (SWIR) golflengtegebied.

Kennis

Aardobservatie

Informatie die gegenereerd wordt door satellieten, is een sleutelbron voor communicatie, navigatie en het vaststellen van aardse bronnen. Deze informatie speelt een cruciale rol bij het vaststellen en... Lees verder
Roadmap

Space & Scientific Instrumentation: aardobservatie, laser-satellietcommunicatie, astronomie

Satellieten voor communicatie, navigatie en observatie - evenals innovatieve informatiesystemen, terminals en high-tech instrumenten - worden steeds een uniek deel van de infrastructuur van onze planet.... Lees verder
Nieuws

Mediavragen?

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.