nieuws

TNO leidt gezamenlijke strijd tegen obesitas-gerelateerde ziekte

29 mei 2017

Niet-alcoholische vetleverziekte (NAFLD) is de meest voorkomende chronische leveraandoening in de westerse wereld. In Nederland heeft 22% van de mensen het in meer of mindere mate, wereldwijd is dat aantal nog hoger: 30%. NAFLD wordt vaak veroorzaakt door een ongezonde leefstijl met weinig beweging en een dieet met veel calorieën. Maar de werkelijk onderliggende mechanismen zijn nog grotendeels onbekend.

TNO start met private en publieke partijen het initiatief ProLiver. Dit internationale publiek-private onderzoeksprogramma gaat op zoek naar wat nu op systemisch en orgaanniveau NAFLD veroorzaakt en daarmee ook naar manieren om de ziekte te voorkomen en te bestrijden.

Lees het volledige Engelstalige persbericht.
Kennis

Voeding & Gezondheid

TNO zoekt naar mogelijkheden om via voeding de gezondheid te verbeteren. Bart Keijser, Senior Scientist: “Op dit moment zijn voedingsadviezen ‘one size fits all’ en kijken we nog te weinig naar de persoonlijke... Lees verder
Ons werk

Leefstijlgeneeskunde: Blijvende gedragsverandering is de sleutel tot genezing van leefstijlziekten

Leefstijlgerelateerde ziekten veroorzaken patiënten veel leed en kosten de maatschappij geld. Door deze ziekten te voorkomen of te genezen kunnen veel mensen een beter leven leiden. Maar ook kan veel geld... Lees verder
Nieuws
Contact

Mediavragen?

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.