nieuws

Veiligheid Innovatie Competitie 2017: Hoe verbind je mens en technologie?

18 mei 2017

Vanaf maandag 22 mei a.s. kunnen MKB bedrijven, startups en innovatieve denkers hun idee indienen voor de Veiligheid Innovatie Competitie (VIC) 2017. Het winnende idee met antwoord op de vraag: ‘Op welke nieuwe manieren kunnen we mensen verbinden met technologie?’ ontvangt 200.000 euro voor realisatie.

Het thema van VIC 2017 is ‘Technologie dichterbij’. Doordat de mens en de technologie steeds meer met elkaar verweven raken, zijn mensen tot steeds meer in staat. Technologie kan onze zintuigen versterken. Uitvoeren van slimme toegangscontroles met ‘wearables’, nog méér waarnemen met een ‘virtual reality’ bril of bewijsmateriaal vastleggen met ‘bodycams’, het is binnen handbereik.

Haal meer uit zintuigen

Nieuwe technologieën zijn onmisbaar in het werk van de overheid op gebied van veiligheid, justitie,  defensie, politie en grensbewaking. Daarom deze oproep en wedstrijd voor nieuwe innovatieve ideeën. Jouw ideeën. Help het werk beter en effectiever te maken voor politieagenten op straat, militairen tijdens een missie, beambten van de Koninklijke Marechaussee of gevangenisbewaarders van Dienst Justitiële Inrichtingen. Kun jij technologie en vooruitgang aanwenden zonder ethische en privacy grenzen te overschrijden? Dan staat jouw creativiteit aan de basis van succesvolle innovatie.

Win 200.000 euro en realiseer jouw idee

De winnaar van VIC 2017 krijgt de mogelijkheid om het winnende idee samen met de overheid uit te werken en ontvangt 200.000 euro om het te realiseren. Bovendien: de winnaar blijft eigenaar van het idee. Het is een prachtige kans voor MKB bedrijven, startups en enthousiaste ondernemers om innovatieve ideeën te delen met de rest van de wereld. Een kans om te winnen is een kans om te realiseren.

VIC is een initiatief van het Innovatieteam van met Ministerie van Veiligheid en Justitie, in samenwerking met de Politie, Ministerie van Defensie en de Koninklijke Marechaussee. TNO steunt dit initiatief.

Meer informatie

Bekijk de animatiefilm en leer alles over dit thema.
Lees op www.vic2017.nl meer over deze competitie.

Voorlichtingsdag

Op donderdag 29 juni vindt er een voorlichtingsdag plaats in het Auditorium van de De Yp in Den Haag. Hier kun je alvast sparren met medewerkers van Veiligheid en Justitie, Defensie, de Koninklijke Marechaussee, Nationale Politie en andere betrokken organisaties over techniek voor een veilige toekomst. Voor aanmelding, stuur een e-mail met jouw naam, voorletters en bedrijfsnaam naar vic@minvenj.nl.

Laatste kans: inschrijven voor Veiligheid Innovatie Competitie kan nog tot 4 september, 12.00 uur

Inschrijven op www.tenderned.nl
Nieuws
Contact

Ir. Christiaan van den Berg

Mediavragen?

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.