nieuws

Investeringsfonds TU’s, TNO en ECN van 75 mln voor startups

19 jun 2017

Samen met de technische universiteiten van Twente, Eindhoven en Wageningen, Wageningen Research en ECN staat TNO aan de wieg van een nieuw investeringsfonds: Innovation Industries. Dit nieuwe investeringsfonds van 75 mln. euro richt zich vooral op startups die actief werken aan maatschappelijke uitdagingen op het vlak van klimaatverandering, zorg, mobiliteit en voeding en die ontstaan zijn vanuit genoemde kennisinstellingen zoals TNO.

Techtransfer programma

“Dat TNO zich aansluit bij dit investeringsfonds past heel goed in onze doelstelling om te valoriseren, dus om de kennis van TNO tot economische en maatschappelijke waarde te brengen”, vertelt Hans Boumans die verantwoordelijk is voor het onlangs gestarte Techtransfer programma binnen TNO. “De vraag ’Hoe kun je innovaties die binnen kennisinstellingen zoals TNO ontwikkeld worden, nog beter naar de markt brengen?’ staat daarbij centraal”. “Door de ontwikkeling van slimme concepten tot marktrijpe diensten en producten goed te begeleiden, ontstaat er een krachtig vliegwiel voor innovaties. Ondersteuning vanuit diverse expertises stelt teams in staat om ook daadwerkelijk die stap naar startup te nemen. De eerste successen zien we al ontstaan. En we verwachten dat Innovation Industries dit proces nog meer zal versnellen, met name voor het hightech domain waar hun expertise ligt.”

Nieuws
Contact

Dr. ir. Hans Boumans

  • Director Technology Transfer

Mediavragen?

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.