nieuws

TNO’er krijgt internationale prijs voor bijdrage aan betrouwbaarheid en optimalisatie van telecom-netwerken

14 sep 2017

Op 7 september jl. heeft TNO’er Hans van den Berg de Arne Jensen Lifetime Achievement Award ontvangen.

Deze onderscheiding wordt elk jaar uitgereikt tijdens het International Teletraffic Congress (ITC) aan een persoon die over langere tijd een uitzonderlijke bijdrage heeft geleverd aan de wereld van de telecommunicatie.

Hans kreeg deze onderscheiding voor zijn excellente onderzoeksbijdragen op het gebied van de betrouwbaarheid en performance optimalisatie van communicatienetwerken.

Hans is sinds 2002 werkzaam bij TNO op het betreffende gebied. Ook is hij hoogleraar aan de Universiteit Twente waar hij momenteel, evenals bij TNO, onderzoek doet hoe we de benodigde betrouwbaarheid en prestaties van de volgende generatie (5G) mobiele netwerken kunnen realiseren. Van deze volgende generatie netwerken wordt verwacht dat ze kritieke, zeer veeleisende mobiele communicatiediensten kunnen ondersteunen, bijvoorbeeld t.b.v. autonoom rijden, virtual reality toepassingen en de aansturing van robots in de industrie.

Wij feliciteren Hans met deze prestigieuze prijs.

Expertise

Cyber Security & Robustness

Cyber Security Robustness (CSR) bestaat uit ongeveer 50 enthousiaste, voornamelijk academische professionals met diepgaande kennis van (technische) cyberveiligheid en kwantitatieve modellen en algoritmen. ... Lees verder
Nieuws
Contact

Prof. dr. Hans van den Berg

E-mail

Mediavragen?

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.