nieuws

Wat doet TNO tijdens Opening BuildinG in Groningen

20 sep 2017

Op 20 september 2017 opent BuildinG, centrum voor aardbevingsbestendig bouwen in Groningen, haar deuren. TNO is samenwerkingspartner van BuildinG en levert die dag een bijzondere bijdrage.

TNO brengt als partner van BuildinG kennis en kunde in met betrekking tot aardbevinsgbestendige bouwen. Naast een masterclass en ondernemers-spreekuur is ook een triltafel, bruikbaar voor dynamisch onderzoek, getoond.

BuildinG is hét kennis- en innovatiecentrum voor toekomstbestendig bouwen in Noord Nederland. In BuildinG komen ondernemers, onderzoekers en overheden samen om nieuwe producten te testen en te ontwikkelen die in Noord-Groningen en daarbuiten gebruikt kunnen worden. Aardbevingsbestendig, levensloopbestending en energiezuinig.

Bewoners in Noord-Groningen hebben te maken met de gevolgen van aardbevingsschade. De komende jaren worden woningen en gebouwen hersteld en versterkt voor de toekomst. De ambitie is om zoveel mogelijk woningen tegelijkertijd te verduurzamen en levensloopbestendig te maken. Hiervoor is nnovatie nodig in producten en processen. BuildinG heeft hierin een cruciale functie als katalysator.

TNO draagt als partner bij aan het opbouwen van nieuwe kennis, praktijknormen voor aardbevings bouwen en versterken en gebruikt daarvoor onder andere onderzoeksopstellingen, zoals een triltafel voor laagfrequent dynamisch onderzoek. Hiermee kunnen ook bedrijven met innovatieve oplossingen worden geholpen om de werking van hun oplossing te beproeven.

Op 20 september ligt dr. ir. Chris Geurts (TNO)  met lector aardbevingsbestendig bouwen Ihsan Bal (Hanzehogeschool Groningen) uit welke inhoudelijke stappen in de komende jaren noodzakelijk om tot een duurzame oplossing te komen voor de regio. In de middag zal Bernard Wientjes vanuit de Bouwagenda toelichten welke hij verwachtingen hij heeft van de nationale en regionale overheden, en welke stappen nodig zijn om werkelijk het verschil te maken. Daarna zal op feestelijk wijze BuildinG worden geopend.

Tijdens de openingsmiddag is er de mogelijkheid om met TNO experts te spreken in het zogenaamde MKB- spreekuur, daarnaast zal er een demonstratie worden gegeven van de triltafel.

Meer weten: www.building.nl

BuildinG website
Expertise

Structural Dynamics

Structural Dynamics houdt zich bezig met het dynamisch gedrag en faalgedrag van de meest uiteenlopende constructies op land en water, zoals bruggen, schepen en windmolenparken op zee. Lees verder
Kennis

Building Physics & Systems

In de bouw ontstaan volop innovatieve ideeën. TNO helpt bedrijven (bouwbedrijven, toeleveranciers, architecten) die concreet te maken door kennisdeling en advisering. We zetten ons daarbij tegelijkertijd... Lees verder
Nieuws
Contact

Drs. ing. Joram Nauta

  • MVO Officer
  • Innovatiegericht Aanbesteden
  • Zorgarchitectuur
E-mail

Mediavragen?

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.