nieuws

Beleef de toekomst met nieuwe 5G campagne van TNO

08 okt 2018

Een kleine technologische revolutie – dat belooft de implementatie van 5G. Het netwerk van de jaren 2020-2030 zal onder meer effect hebben op hoe ons eten wordt geproduceerd, hoe we ons sociale leven inrichten en hoe we ons voortbewegen. Met de campagne ‘Je leven in 5G’ biedt TNO een uniek kijkje in deze wereld van morgen. Over de as van concrete toepassingen wordt complexe 5G technologie inzichtelijk gemaakt. Stap in de 5g wereld van TNO en beleef hoe de autorijden, de landbouwsector, en mediaconsumptie voorgoed zullen veranderen door de komst van de nieuwste generatie mobiel netwerk.

Je leven in 5G

Ontdek hoe het leven in 5G eruit komt te zien

Jelevenin5g.tno.nl

De zelfrijdende auto veiliger maken

De besturing van een zelfrijdende auto vol vertrouwen uit handen geven, of je nu op de snelweg rijdt, door druk stadsverkeer manoeuvreert of een parkeerplek zoekt.
TNO werkt aan innovaties die de zelfrijdende auto steeds beter en veiliger maken.

Landbouw en 5G

Sensoren vormen een belangrijk onderdeel van 5G. De meeste sensoren zijn nagenoeg onzichtbaar, maar de gevolgen zie je overal. Een van de sectoren waarin ze een rol spelen, is de landbouw. Terwijl de boer voorheen zijn veestapel of zijn land zo veel mogelijk moest uitbreiden en afhankelijk was van het weer, helpen sensoren onder de grond, op het land en in de lucht hem steeds beter de opbrengst te maximaliseren.

Virtual en augmented reality

De toepassing van virtual reality (VR) en augmented reality (AR) maakt het onder meer mogelijk om een voetbalwedstrijd vanaf de middenstip te bekijken, op afstand deel te nemen aan een vergadering en thuis op de bank je familie – aan de andere kant van het land – te bezoeken.

De 5G-standaarden waaraan TNO meewerkt in 3GPP, de pilots die we doen en het beleid dat we helpen ontwikkelen, maken het mogelijk.

Hoe komt je leven in 5G eruit te zien?

Lees ook ons artikel in TNOTIME

Lezen
Ons werk

Integrale kijk op het leven in 5G: de volgende generatie mobiele communicatie

Communicatienetwerken van de toekomst zullen een ongekende impact hebben op mensen en bedrijven. De volgende generatie mobiele technologie is inmiddels bekend als 5G en zal de manier waarop we met elkaar... Lees verder
Kennis

Networks: Optimale netwerken voor een slimme samenleving

Communicatienetwerken zijn onmisbaar en een basisbehoefte geworden. Ze zijn essentieel voor onze samenleving, vrijwel alle bedrijfstakken zijn ervan afhankelijk en bijna niemand wil nog zonder internet.... Lees verder
Roadmap

Fast open infrastructures

Nederland behoort tot in de wereldtop als het gaat om onze digitale infrastructuur, maar er is nog steeds veel inefficiëntie. Uiteenlopende partijen leggen voor verschillende toepassingen eigen, gesloten... Lees verder
Nieuws
Contact

Mediavragen?

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.