nieuws

Belgische minister Jan Jambon bezoekt TNO over veiligheidsinnovaties

Innovatie gericht op het werk voor de politie, justitie en andere veiligheidsdiensten • 16 okt 2018

De Belgische minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken, Jan Jambon bracht vandaag met enkele medewerkers en een delegatie van de Belgische federale politie een bezoek aan TNO in Den Haag. De bijeenkomst was toegespitst op het werk voor de politie, justitie en andere veiligheidsdiensten en verliep aan de hand van diverse innovaties en technologische ontwikkelingen.
Van rechts naar links: minister Jan Jambon, Wim Nagtegaal, lid RvB TNO en TNO onderzoeker, Arnout de Vries

De minister en zijn delegatie kregen met demonstraties een indruk van de snelle ontwikkelingen op het gebied van o.a. kunstmatige intelligentie, nieuwe toepassingen voor burgerparticipatie en de aanpak van georganiseerde criminaliteit.

De minister was getuige van de ondertekening van een intentieverklaring tussen het Belgische Vias Institute en TNO om de krachten te bundelen op het gebied op innovatie en technologie in het veiligheidsdomein. Vias institute is een Belgisch kennisinstituut en adviseert de Belgische Federale Politie over veiligheid en innovatietechnologie. De samenwerking moet al op korte termijn vorm krijgen. Minister Jambon en VIAS organiseren samen op 19 en 20 december ‘Niveau S’, een groot evenement rond technologische opties in de strijd tegen criminele netwerken.

Meer informatie over deze samenwerking

Lees ons nieuwsbericht
Roadmap

Nationale Veiligheid: TNO heeft vizier op veiligheid in Nederland

Samen met partners in het veiligheidsdomein staat TNO pal voor de veiligheid in Nederland. Het vizier is daarbij gericht op een aantal thema’s. En nu de ontwikkelingen steeds sneller gaan, is het meer... Lees verder
Nieuws
Contact

Drs. Maarten Lörtzer

  • persvoorlichting
  • woordvoerder
  • media
  • voorlichter
  • pers

Mediavragen?

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.