nieuws

Lancering Solar Visuals maakt marktintroductie energieopwekkend design-gevelmateriaal mogelijk

Oprichting Solar Visuals mooi resultaat Tech Transfer Programma TNO • 25 okt 2018

Vandaag werd tijdens de Dutch Design Week de lancering van Solar Visuals aangekondigd. Deze startup introduceert een nieuw revolutionair gevelmateriaal dat maximale energieopwekking combineert met hoogwaardige esthetische kwaliteit. Solar Visuals is een spin-off van TNO, UNSense en TS Visuals. De oprichting van Solar Visuals past in de doelstelling van het Tech Transfer programma van TNO om innovaties sneller naar de markt te brengen.

meer weten over het Tech Transfer Programma van TNO?

Lees

Designpanelen leveren energie

De toepassing van het nieuwe gevelmateriaal met geïntegreerde zonnecellen maakt het mogelijk om op een grootschalige en fraaie manier energie op te wekken met gevels en oppervlakten van gebouwen. Hierdoor gaan gebouwen fungeren als batterijen, die energie leveren voor eigen gebruik en in de toekomst zelfs voor gebouwen in de omgeving. De innovatieve combinatie van full colour print en hoog rendement zonnecellen maakt dat de Solar Visuals designpanelen tegelijkertijd slim, efficiënt én visueel aantrekkelijk zijn.

Klimaatneutraal in 2030

Solar Visuals-panelen zijn een belangrijke aanvulling op de bestaande markt van zonnepanelen. Door de doelstellingen uit het Klimaatakkoord van Parijs staat Nederland de komende decennia voor een grote opgave: het energie-neutraal maken van de gebouwde omgeving in 2030. Om dat te bereiken moeten 7 miljoen huizen en 1 miljoen gebouwen verbouwd en gerenoveerd worden om de eigen energie te kunnen opwekken. Dit heeft een enorme visuele impact op de gebouwde omgeving die vraagt om nieuwe, building integrated oplossingen zoals die van Solar Visuals.

“Geveloppervlakken van gebouwen bieden enorme kansen voor duurzame energieopwekking”, zegt Thijs Sepers van Solar Visuals Business Development. “Solar Visuals is een flexibel, esthetisch, efficiënt en betaalbaar bouwmateriaal dat het opwekken van zonne-energie op veel grotere schaal toepasbaar maakt door architecten, ingenieurs en ontwikkelaars.”

Tech Transfer Programma TNO

“De oprichting van Solar Visuals is een mooi voorbeeld hoe we samen met bedrijven een innovatief nieuw product naar de markt brengen vanuit toegepast onderzoek” zegt Eddy Zwier, Technology Transfer Officer van TNO. Het Tech Transfer Programma is een belangrijk onderdeel van het valorisatieproces van TNO en betreft het overdragen van technologie naar de markt door het oprichten van een spin-off of door het verstrekken van een licentie aan een bestaand bedrijf. Op deze manier worden innovaties omgezet in producten en daarmee in bedrijvigheid en hoogwaardige werkgelegenheid.

Dutch Solar Design

De Solar Visual-panelen, ook wel bekend onder de naam Dutch Solar Design PV-modules, zijn ontwikkeld door onderzoeksconsortium Dutch Solar Design bestaande uit ECN part of TNO, architectenbureau UNSense, printspecialist TS Visuals, de Design Innovation Group, gevelspecialist Aldowa en de onderzoeksgroep Urban Technology van de Amsterdam University of Applied Sciences (HvA). In januari 2017 bundelden deze zes partners hun innovatiekracht en technologische kennis en ontwerpexpertise om een flexibel, esthetisch, efficiënt en betaalbaar energieopwekkend gevelmateriaal te ontwikkelen.

Algemeen

Technology Transfer

Sinds 2017 bestaat het Tech Transfer Programma van TNO. Doel is om meer innovaties sneller naar de markt te brengen en daarmee steviger in te zetten op het effectief vertalen van toegepast onderzoek naar... Lees verder
Nieuws
Contact

Drs. Maarten Lörtzer

  • persvoorlichting
  • woordvoerder
  • media
  • voorlichter
  • pers

Mediavragen?

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.