nieuws

Ton de Jong benoemd tot Managing Director ECN part of TNO

Versnelling van de energietransitie én de versterking van de concurrentiepositie van Nederland • 01 okt 2018

De heer drs. A.C. (Ton) de Jong is met ingang van 1 oktober 2018 benoemd tot Managing Director van de Unit ECN part of TNO.  In zijn huidige en voorgaande functies heeft Ton de Jong (1966) ruime ervaring opgedaan op het gebied van visie- en strategieontwikkeling, markt- en klantbenadering en integratie van organisaties. Hij brengt veel ervaring mee in het (samen)werken binnen de (semi) overheid.

Technologie, innovatie en organisatie

De heer de Jong heeft diverse leidinggevende rollen vervuld, werkend op het snijvlak van technologie, innovatie en organisatie. Hij was onder meer lid van het Executive Committee van de Sweco Group (voorheen Grontmij Group). Op dit moment is hij partner bij PA Consulting. Hij is daarnaast toezichthouder bij woningcorporatie De Alliantie, waar verduurzaming en de energietransitie hoog op de agenda staan. Tevens is hij bestuurslid van U15, een werkgeversnetwerk in midden-Nederland dat zich inzet voor duurzame mobiliteit.

“Ik kijk er naar uit om vanuit TNO samen met de collega’s verder te werken aan de positionering van ECN part of TNO als herkenbaar en toegankelijk energie onderzoekscentrum dat onafhankelijk en internationaal toonaangevend onderzoek uitvoert”, aldus Ton de Jong. “Zo kunnen we een bijdrage leveren aan de versnelling van de energietransitie én de versterking van de concurrentiepositie van Nederland.”

Thema

Een duurzame toekomst is de enige toekomst

De ambitie van de unit EnergieTransitie is om samen met kennisinstellingen, bedrijven en de overheid de energietransitie te versnellen zodat Nederland in 2050 een energiehuishouding zonder CO₂-emissies... Lees verder

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.