nieuws

VIAS Institute België en TNO gaan samenwerking aan

16 okt 2018

Tijdens het bezoek van de Belgische minister Jambon van Veiligheid en Binnenlandse Zaken aan TNO locatie Oude Waalsdorperweg Den Haag hebben Karin Genoe, CEO van Vias institute, en Krishna Taneja, Directeur Nationale Veiligheid bij TNO, een intentieverklaring getekend voor nauwere samenwerking tussen beide onderzoeksorganisaties.

Voor vragen over deze samenwerking kunt u contact opnemen met Harold Bousché

Neem contact op
Karin Genoe, CEO van Vias institute, en Krishna Taneja, Directeur Nationale Veiligheid bij TNO

De maatschappelijke veiligheid verbeteren, dat is het doel van Vias institute als belangrijk onafhankelijk en multidisciplinair Belgisch kenniscentrum. Om de maatschappelijke risico’s te verminderen, wil zij haar kennis delen en haar ervaring zo breed mogelijk inzetten – zowel voor individuele klanten als voor de samenleving in haar geheel.

TNO verbindt mensen en kennis om innovaties te creëren die de concurrentiekracht van bedrijven en het welzijn van de samenleving duurzaam versterken. TNO werkt veelvuldig samen met organisaties die werken aan nationale veiligheid en aan nieuwe innovaties en technologie om de dreigingen van morgen blijvend aan te kunnen. Bijvoorbeeld voor het monitoren van het dark web, het bestrijden van georganiseerde criminaliteit, de mogelijkheid om camerabeelden real time te monitoren op ongewenste activiteiten en het gebruik van Kunstmatige Intelligentie om de besluitvorming van professionals te ondersteunen.

De samenwerking tussen TNO en Vias institute sluit aan bij de doelstelling van Vias om als onafhankelijk kenniscentrum onderzoek te voeren, advies te formuleren, innovatieve toepassingen te ontwikkelen en opleidingen te voorzien voor burgers, beleidsmakers, overheden en bedrijven. Vias kan zo haar rol als voortrekker op het gebied van veiligheid in België versterken.

Voor TNO betekent Vias Institute als partner een verdere internationalisering in het veiligheidsdomein. Veiligheid houdt zich niet aan landsgrenzen. Samenwerking tussen publieke veiligheidsorganisaties uit buurlanden is een logisch antwoord daarop, bijvoorbeeld op het gebied van georganiseerde criminaliteit in de Rotterdamse en Antwerpse haven. Waar publieke veiligheidsorganisaties steeds vaker de samenwerking opzoeken is het vanzelfsprekend dat ook de hen ondersteunende onderzoeksorganisaties dat doen, zodat kennisvragen in de internationale context kunnen worden geadresseerd en er grensoverschrijdende oplossingen kunnen worden ontwikkeld. TNO zoekt hiervoor de samenwerking met Vias institute.

De ondertekening van deze intentieverklaring is een eerste stap naar een samenwerking tussen Vias institute en TNO. Met deze samenwerking willen beide partijen hun inzet op het vlak van integrale veiligheid optimaliseren. Een efficiënte uitwisseling van nieuwe inzichten in relevante innovaties, technologieën, trends en ontwikkelingen en in de samenhang tussen deze innovaties, technologieën, trends en ontwikkelingen en behoeften binnen publieke veiligheidsorganisaties versterkt de voortrekkersrol van beide kennisinstellingen.

Zie ook
Roadmap

Nationale Veiligheid: TNO heeft vizier op veiligheid in Nederland

Samen met partners in het veiligheidsdomein staat TNO pal voor de veiligheid in Nederland. Het vizier is daarbij gericht op een aantal thema’s. En nu de ontwikkelingen steeds sneller gaan, is het meer... Lees verder
Nieuws

Belgische minister Jan Jambon bezoekt TNO over veiligheidsinnovaties

16 oktober 2018
De Belgische minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken, Jan Jambon bracht vandaag met enkele medewerkers en een delegatie van de Belgische federale politie een bezoek aan TNO in Den Haag. De bijeenkomst... Lees verder
Nieuws
Contact

Ir. Harold Bousché

  • Raad voor het Defensieonderzoek
  • Strategische Adviesraad
  • Nationale Veiligheid
  • Strategische samenwerking
  • Orchestrating Innovation

Mediavragen?

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.