nieuws

Systeemanalyse Aanpak Mensenhandel ontvangen door staatssecretaris Harbers en Tweede Kamer

21 nov 2018

Ina Hut, directeur en bestuurder van CoMensha, overhandigde samen met Eefje Smits, onderzoeker bij TNO, op 6 november het rapport ‘Systeemanalyse aanpak Mensenhandel’ aan staatssecretaris Mark Harbers. Harbers heeft de uitkomsten inmiddels meegenomen in het Programma ‘Samen tegen Mensenhandel’. De Tweede Kamer heeft dit programma inclusief de systeemanalyse ontvangen en dient als input voor de begrotingsbehandeling Justitie en Veiligheid. De begrotingsbehandeling vindt deze week plaats.
Van links naar rechts: CoMensha: Brian Varma, Ina Hut, Staatssecretaris Mark Harbers, TNO: Eefje Smits en MetaStory Institute: Tamme de Leur.


CoMensha, het landelijk Coördinatiecentrum tegen Mensenhandel, heeft de systeemanalyse geïnitieerd vanuit de behoefte om de aanpak van mensenhandel in de basis door te lichten. TNO is door CoMensha gevraagd dit proces te faciliteren met de MARVEL-methode (Method to Analyse Relations between Variables using Enriched Loops). Samen met een aantal ketenpartners (o.a. Openbaar Ministerie, College van procureurs-generaal, Nationale Politie, Jeugdzorg Nederland, Ministerie van Justitie en Veiligheid) is een analyse gemaakt van de ketenaanpak van mensenhandel.

De systeemanalyse is opgenomen in het Programma ‘Samen tegen Mensenhandel’ welke wordt besproken tijdens de begrotingsbehandeling Justitie en Veiligheid op 20, 21 en 22 november. Bekijk hier de stukken.

Roadmap

Operations & Human Factors: Een effectieve, efficiënte en flexibele krijgsmacht

Mensen halen graag het beste uit zichzelf. Door deze persoonlijke opbrengsten zo groot mogelijk te maken én de interactie met anderen te verbeteren, komen wij tegemoet aan een van de grootste uitdagingen... Lees verder
Ons werk

MARVEL / Comprehensive Approach

Het is vaak moeilijk om de te verwachten gevolgen van beleidsingrepen te bepalen. Bijvoorbeeld, wat voor effect zou een verbetering in kennis van het management betekenen voor de productiviteit van de... Lees verder
Roadmap

Nationale Veiligheid: TNO heeft vizier op veiligheid in Nederland

Samen met partners in het veiligheidsdomein staat TNO pal voor de veiligheid in Nederland. Het vizier is daarbij gericht op een aantal thema’s. En nu de ontwikkelingen steeds sneller gaan, is het meer... Lees verder
Nieuws
Contact

Drs. ing. Kees d' Huy

  • Versterking Strafrechtketen
  • Opsporing en Vervolging
  • Aanpak Ondermijning
  • Gedragsbeïnvloeding
  • Publiek-Private Samenwerking

Mediavragen?

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.