nieuws

TNO en de Stichting DITSS trappen samenwerking af

14 mrt 2018

Op Brainport Development in Eindhoven geven Krishna Taneja, Directeur Nationale Veiligheid bij TNO en Leon Verver, Directeur DITSS, de aftrap voor een samenwerking tussen TNO en de Stichting DITSS.
Leo Verver, DITSS (links) en Krishna Taneja, TNO

DITSS, Dutch Institute for Technology, Safety and Security, zoekt in haar netwerk naar oplossingen voor maatschappelijke veiligheidsvraagstukken en creëert hiervoor innovatieve oplossingen. Haalbare ideeën en behoeften worden gedeeld met een netwerk van partners zoals Brainport Development, Automotive Campus en Hart van Brabant, en waaronder nu ook TNO.

TNO werkt veelvuldig samen met organisaties die werken aan nationale veiligheid en aan nieuwe innovaties en technologie om de dreigingen van morgen blijvend aan te kunnen. Bijvoorbeeld voor het monitoren van het dark web, het nieuwe melden, de mogelijkheden beelden van incidenten snel te verwerken en de ontwikkeling van burgers die met een app de politie kunnen helpen in de opsporing.

Stichting DITSS is primair opgericht van en voor het publieke domein en brengt partijen conform de Triple Helix aanpak bij elkaar om gezamenlijk tot praktisch haalbare oplossingen te komen voor publieke veiligheidsvraagstukken. Hiervoor werkt DITSS samen met opdrachtgevers aan het inrichten van Fieldlabs en Operationele Proeftuinen als experimenteer, ontwikkel en testomgeving.
"Met TNO als partner, kunnen we verder werken aan onze ambitie om Innovatie Netwerken neer te zetten van relevante professionals die periodiek samenkomen om nieuwe ideeën én behoeften in te brengen," zegt Leon Verver, Directeur DITSS. "Deze samenwerking met TNO past in onze ambitie om bestaande Fieldlabs en Operationele proeftuinen te versterken en nieuwe Smart Innovatie Platforms op te zetten. Platforms waar relevante professionals de verzamelde ideeën en behoeften uit het publieke domein samen beoordelen op onder meer haalbaarheid én de vertaling naar concrete innovatie- en projectvoorstellen met bijbehorende financiering en uitvoeringsaanpak. TNO en de DITSS experts en innovatie-projectmanagers worden hier straks samen een heel sterke schakel.”

Voor TNO betekent DITSS als partner een succesvolle aanvulling naar de operatie van de opdrachtgever. Haar operationele expertise en ervaring met de opzet van succesvolle livinglabs en fieldlabs voor de klantgroepen van zowel DITSS en TNO, is een stevige toevoeging in de combinatie kennis, onderzoek, testen en het beproeven in de organisatie.

Zowel TNO als DITSS bedienen met deze samenwerking hun opdrachtgevers in het proces van innovatie en experimenten, met als voorbeeld de verbinding die samen zal worden gelegd tussen het programma Operationeel Centrum van de Toekomst bij de Politie en het multidisciplinaire programma Het Nieuwe Melden bij TNO.

Voor vragen over deze samenwerking kunt u contact opnemen met Harold Bousché.

Roadmap

Nationale Veiligheid: TNO heeft vizier op veiligheid in Nederland

Samen met partners in het veiligheidsdomein staat TNO pal voor de veiligheid in Nederland. Het vizier is daarbij gericht op een aantal thema’s. En nu de ontwikkelingen steeds sneller gaan, is het meer... Lees verder
Nieuws
Contact

Ir. Harold Bousché

  • Raad voor het Defensieonderzoek
  • Strategische Adviesraad
  • Nationale Veiligheid
  • Strategische samenwerking
  • Orchestrating Innovation

Mediavragen?

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.