nieuws

TNO, financieel partner SmartPort, werkt aan de slimste haven Rotterdam

18 apr 2018

Paul Smits, CFO Havenbedrijf Rotterdam en voorzitter bestuur SmartPort en Paul de Krom, CEO TNO, kondigden vandaag de verlenging aan van de samenwerkingsovereenkomst. De huidige samenwerking wordt verzilverd in een structureel partnerschap met Smartport waarbij Smartport de huidige statuten zijn verlengd tot eind 2022. Dit leidt tot een verdere versterking en vergroting van de noodzakelijke innovatie kennis die van de Rotterdamse haven de slimste haven ter wereld moet maken.

Wil je weten hoe TNO bijdraagt aan de slimste haven ter wereld?

Neem contact op met Nicolien Hendrickx.

mail

Met het tekenen van de vernieuwde samenwerkingsovereenkomst breekt voor SmartPort een nieuwe fase aan. Hier ligt de focus met name op kennisdisseminatie van de inmiddels ruim 40 afgeronde projecten en de impact die hiermee gepaard gaat, alsmede het verder vormen van allianties en het initiëren van nieuw wetenschappelijk onderzoek teneinde de nodige beslisinformatie te vormen voor de bedrijven in de haven van Rotterdam.

Op de foto vLnR: Ron Thiemann (Deltares), Emile Klep (Gemeente Rotterdam), Paul de Krom (TNO), Paul Smits (Havenbedrijf Rotterdam), Bas Janssen (Deltalinqs), Paul Althuis (TU Delft), Kristel Baele (Erasmus Universiteit).

Kennis ontwikkelen met partijen in het havengebied

TNO is trots op deze strategische samenwerking met SmartPort. Concreet gaat TNO in eerste instantie 2 jaar structureel voor 350.000 euro per jaar investeren in kennisontwikkeling in en met het havenbedrijfsleven (of bedrijven in het havengebied). In 2019 evalueren we of de 2 jaar wordt uitgebreid naar totaal 5 jaar.

Paul de Krom, CEO van TNO: "Met trots kunnen we onze strategische samenwerking met SmartPort aankondigen. Binnen de actielijnen Smart Energy & Industry, Smart Logistics en Future proof Port infrastructure gaat deze samenwerking helpen ons verder strategisch te verbinden met het Havenbedrijfsleven en daarmee dus meer impact van onze innovaties te realiseren. Belangrijke onderwerpen zijn onder andere, Voltachem, Waterstof ontwikkeling, Smart Data for Logistics & platooning en Digitale haveninfrastructuur. Met deze trajecten werken we aan de slimste haven ter wereld die duurzaam, veilig en bereikbaar is. Hiermee versterkt Nederland haar internationale positie".

partner

VoltaChem: gebruik van duurzame energie in de chemie

VoltaChem is een industriegedreven Shared Innovation Programme voor de elektrificatie van de chemische industrie onder initiatief van TNO en de Topsector Chemie. Dit programma is gericht op het gebruik... Lees verder
Thema

Industrie: ‘Innoveren voor werkgelegenheid, welvaart en welzijn’

De Nederlandse industrie hoort bij de wereldtop. Onze industrie, haar toeleveranciers en gerelateerde (ICT-)diensten leveren een belangrijk aandeel in onze export (80%) en creëren hoogwaardige werkgelegenheid.... Lees verder
Nieuws
Contact

Mediavragen?

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.