nieuws

Verbetering gebruikerservaring van marine schepen

18 mei 2018

De inkt van de nieuwe Raamwerk Overeenkomst Maritieme Innovatie is nog maar net droog of de eerste opdracht is een al feit. TNO en Bureau Scheepskwetsbaarheid van Defensie Materiaal Organisatie (DMO) gaan samenwerken om de gebruikservaring van het incasseringsvermogen van schepen te verbeteren.

De eerste deelopdracht onder de nieuwe Raamwerk Overeenkomst Maritieme Innovatie is een feit. Het raamwerk dat  op 30 april j.l. is getekend door Vice-admiraal Arie Jan de Waard, Directeur DMO en Henk Geveke, Managing Director Defensie en Veiligheid bij TNO, werpt nu al vruchten af.

Het doel van de opdracht is de gebruikerservaring met RESIST te verbeteren zodat het door DMO  in-house gebruikt kan gaan worden. RESIST maakt het mogelijk om het incasseringsvermogen van schepen te analyseren en verbeteren, vanaf de eerste ontwerpfase. Bureau Scheepskwetsbaarheid van DMO Afdeling Maritieme Systemen  wil RESIST zelfstandig kunnen gebruiken voor analyse van de ontwerpen voor nieuwbouwprojecten en (modificatie van) de varende vloot. Hiervoor is onderhoud en optimalisatie van de software nodig.

Met RESIST kan er in een vroeg stadium van het ontwerp alle kwetsbaarheidsaspecten in samenhang bekeken worden. DMO heeft straks de mogelijkheid om zelf de juiste specificaties op te stellen en verschillende varianten te vergelijken.

Wilt u meer weten over deze samenwerking en RESIST?

Neem contact op met Gert-Jan Meijer

Neem contact op
Nieuws

TNO tekent Raamovereenkomst Maritieme Innovatie met DMO

02 mei 2018
Al ruim 70 jaar werken we samen met DMO (Defensie Materiaal Organisatie). Om onze goede samenwerkingen in stand te houden heeft TNO een nieuwe Raamovereenkomst Maritieme Innovatie (ROMI) met DMO ondertekend.... Lees verder
Ons werk

Integrale aanpak patrouilleschepen Koninklijke Marine

Eind 2007 plaatste Defensie de opdracht (467,8 miljoen euro) voor de bouw van vier nieuwe patrouilleschepen en de bijbehorende geïntegreerde sensor- en communicatiesystemen bij Schelde Marinebouw en Thales... Lees verder
Roadmap

Operations & Human Factors: Een effectieve, efficiënte en flexibele krijgsmacht

Mensen halen graag het beste uit zichzelf. Door deze persoonlijke opbrengsten zo groot mogelijk te maken én de interactie met anderen te verbeteren, komen wij tegemoet aan een van de grootste uitdagingen... Lees verder

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.