nieuws

Geologische Dienst Nederland: scholieren wanen zich geoloog tijdens Geoweek

01 jun 2018

Op 30 mei 2018 gingen leerlingen van 3 HAVO/VWO van Het Nieuwe Lyceum Bilthoven met de voeten in de klei. In het kader van GeoWeek 2018 namen zij deel aan de expeditie Stap in de wereld onder je voeten van Geologische Dienst Nederland, onderdeel van TNO.

De leerlingen hadden hun huiswerk gemaakt, want wisten al behoorlijk veel van geologie in de breedte. “En met een reden,” aldus hun docente Aardrijkskunde mevrouw Dil-van Apeldoorn. Zij vervolgt: “Deze groep voert in combinatie met de vakken Aardrijkskunde, Biologie, Natuurkunde en Nederlands een gezamenlijk project uit op het gebied van Opvang water op gevel. De focus ligt op grondwater dus en daar heeft Geologische Dienst Nederland ontzettend veel verstand van.”

Met een team van enthousiaste experts gingen de leerlingen letterlijk het veld in om een grondwater meting uit te voeren. Ook keken zij live onder de grond van hun school en omstreken via http://www.dinoloket.nl en daarna in een 3D programma. Tenslotte kregen zij een pitch over grondwaterstroming in de beschrijfruimte, oftewel de schatkamer van de ondergrond.

Geologische Dienst Nederland heeft dit jaar tijdens de GeoWeek een recordaantal leerlingen bereikt met tien klassenbezoeken in het land en twee expedities in het Utrechtse. Hiermee zet zij geologie op de kaart bij een breed publiek; één van de ambities van het lustrumjaar 100 jaar geologie in kaart.

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.