nieuws

Jonge TNO-onderzoeker wint NATO prijs

Laura Anitori krijgt erkenning voor haar werk in defensietechnologie • 01 jun 2018

Laura Anitori, Research Scientist bij TNO, heeft als eerste de NATO STO (Science & Technology Organization) Early Career Award gewonnen. De award werd op 16 mei aan Laura uitgereikt tijdens het NATO SET Panel (Sensing and Electronic Technology) in Boekarest. De prijs dient als erkenning voor het werk van jonge professionals binnen de NATO onderzoeksprogramma’s, en is bedoeld om anderen binnen en buiten NATO te stimuleren en te enthousiasmeren voor het defensietechnologie vakgebied.

Dit jaar werd de NATO STO Early Career Award voor het eerst uitgereikt. Randvoorwaarden voor deelname zijn dat de kandidaten jonger dan 40 jaar zijn en een bewezen staat van dienst hebben, in het proactief ondersteunen en initiëren van NATO R&D.

Excellent werk

Laura Anitori is oprichter en voorzitter van de NATO SET werkgroep voor Compressive Sensing. Dit is een speciale signaalverwerkingstechniek die het mogelijk maakt de eigenschappen van sensoren aanzienlijk te verbeteren. Het betreft een samenwerking tussen 11 NATO landen.

Henk Geveke, managing director Defensie & Veiligheid van TNO: “Met het winnen van deze prestigieuze award geeft Laura zichtbaarheid aan Nederland, TNO en de Nederlandse defensieorganisatie, als belangrijke spelers binnen het technologie werkveld van NATO. Als gevolg van haar voorzitterschap en haar excellente werk heeft Laura drie andere nieuwe internationale onderzoeksactiviteiten cq werkgroepen geïnitieerd bij NATO. We zijn als TNO erg trots op onze young professional.”

Erkenning

Laura Anitori werkt aan onderzoek en ontwikkeling van innovatieve radartechnologieën voor de Koninklijke Marine en de nationale industrie. “Ik ben trots om dit werk te doen in een team van wetenschappers die dezelfde passie en ambitie delen. Ik geloof ook in de kracht van diversiteit en geniet erg van het samenwerken met internationale onderzoekers en ingenieurs met verschillende achtergronden. De toegevoegde waarde van internationale samenwerking is dat ik deze kennis kan terugbrengen in mijn dagelijkse werk. Ik ben zeer vereerd deze prijs te mogen ontvangen en ik hoop een voorbeeld te zijn voor andere jonge professionals."

Expertise

Radar Technology

Radarsystemen zijn onmisbaar in de moderne wereld. Of het nu gaat om marineschepen, militaire drones of zelfrijdende voertuigen,  radars geven dag en nacht en onder alle weersomstandigheden een betrouwbaar... Lees verder
Roadmap

Information & Sensor Systems: militair voordeel door hoogwaardige informatiepositie

Terwijl de beschikbare mankracht overal afneemt, nemen de informatiebehoefte en -beschikbaarheid explosief toe. Lees verder

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.