nieuws

HORIBA en TNO bundelen krachten ter promotie van Smart Emission Measurement System (SEMS)

De samenwerking is gericht op het verder toepassen en het bevorderen van de concurrentiepositie van SEMS in de industrie. • 02 jul 2018

Tijdens de ‘Automotive Testing Expo Europe 2018’ zijn HORIBA, een toonaangevend leverancier van systemen voor emissiemeting en automotive test apparatuur, en TNO een samenwerking aangegaan om een breder gebruik van Smart Emission Measurement Systems (SEMS) binnen de industrie te stimuleren.

Wilt u meer weten over ons SEMS?

Neem dan contact op met Ronald van den Putte

Contact opnemen
Dr. Hiroshi Nakamura, President of HORIBA Europe GmbH, en Paul van den Avoort, Director Mobility & Logistics bij TNO

SEMS is een onderzoeks- en monitoringmethodologie voor het meten van voertuigemissies in de praktijk. De combinatie van een meetsysteem met verwerkingssoftware en het verzamelen van grote hoeveelheden praktijkgegevens, zorgt ervoor dat voertuigen met elkaar vergeleken kunnen worden. Dit automotive sensor gebaseerde systeem en de bijbehorende toolbox zijn, sinds 2012, voortdurend doorontwikkeld en gevalideerd aan de hand van een groot aantal emissiemetingen. Deze metingen zijn uitgevoerd bij zowel lichte bedrijfsvoertuigen (LDV), zware bedrijfsvoertuigen (HDV) als bij niet voor de weg bestemde mobiele machines (NRMM).

Zie ook het Engelstalige nieuwsbericht hieronder.

Thema

Mobiliteit & Logistiek: 'Realiseren van leefbare en duurzame steden'

In een veranderende wereld vol mondiale uitdagingen zoals urbanisatie, vergrijzing, digitalisering, automatisering en de energietransitie is het onze ambitie het concurrentievermogen van het bedrijfsleven... Lees verder

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.