nieuws

Lancering van SALDtech maakt massaproductie van volgende generatie hoogwaardige en flexibele elektronische displays mogelijk

Holst Centre/TNO spin-off begint commercialisatie van Spatial Atomic Layer Deposition apparatuur voor displayindustrie • 19 jul 2018

SALDtech kondigde vandaag aan dat het een investeringsronde heeft afgesloten met Innovation Industries, een toonaangevend high-tech risicokapitaalfonds. Holst Centre/TNO heeft meer dan 10 jaar geïnvesteerd in de ontwikkeling en perfectionering van een nieuwe technologische oplossing voor de productie van ultradunne lagen op grote oppervlakken met prestaties van wereldklasse op het gebied van uniformiteit en kwaliteit: Spatial Atomic Layer Deposition (ruimtelijk atomaire laag depositie). SALDtech, een spin-off van Holst Centre/TNO, richt zich op de integratie van deze technologie in de productielijnen van fabrikanten van beeldschermen voor mobiele telefoons, tablets, TV's en meer. Dit zal helpen om eindelijk de massaproductie mogelijk te maken van volgende generaties displays, zoals flexibele, opvouwbare en oprolbare displays. Hoewel over dergelijke beeldschermen al vele jaren wordt gesproken, is schaalbare productie - tot nu toe - niet mogelijk geweest. SALDtech zal de investering gebruiken om een samenwerkingsovereenkomst af te sluiten met een belangrijke beeldschermfabrikant en ook de activiteiten voor de eerste bouw van apparatuur versnellen.

SALDtech richt zich op de ontwikkeling en het commercieel maken van Spatial Atomic Layer Deposition (SALD) apparatuur voor de displayindustrie. Karl McGoldrick, directeur van SALDtech: "SALDtech combineert de innovatiekracht van TNO met de bouwexpertise van High Tech Systems in Nederland en in het bijzonder in Brainport (de regio Eindhoven) om een gefaciliteerde oplossing te bieden voor een miljarden dollar displayindustrie en tegelijkertijd bedrijven en banen te creëren in Nederland. We zijn blij dat we nu een Nederlandse topinvesteerder in de vorm van Innovation Industries aan boord hebben om het pakket af te ronden en dit te realiseren".

"We zijn erg enthousiast over onze investering in SALDtech", zegt Nard Sintenie, Partner bij Innovatie Industries. "De technologie van SALDtech is in staat om de manier waarop we werken en omgaan met displays te veranderen en daarmee een enorme markt aan te spreken."

TNO is verheugd over de mogelijkheid die de financieringsronde SALDtech biedt. "De tweede investering van Innovatie Industries in een spin-off van TNO, na de investering in Nearfield Instruments vorig jaar, laat zien wat het potentieel is van het onderzoek dat we doen bij Holst Centre en TNO. Deze investering is een volgende stap in het versterken van de economische positie van Nederland en van Brainport in het bijzonder", zegt Jaap Lombaers, directeur bij TNO.

Zie ook
Nieuws
Contact

Mr. Kees Nanninga

  • persvoorlichting
  • woordvoerder
  • media
  • voorlichter
  • pers

Mediavragen?

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.