nieuws

Wil je ook trainen en strijden als een cyber forecaster?

20 jul 2018

Wij dagen je uit! Het maken van goede analyses en betrouwbare voorspellingen in het cyberdomein is door de snelheid van de technologische ontwikkelingen en de verschuivende dreigingen steeds weer een uitdaging. Om meer grip te krijgen op deze uitdaging starten NCSC en TNO in oktober 2018 het Cyber Forecasting Toernooi (CFT).

Een jaar lang worden de deelnemers getraind in forecasting technieken en vaardigheden. Dreigingen, kwetsbaarheden en nieuwe aanvalsvormen in het cyberdomein ontwikkelen zich zo snel dat bijblijven een uitdaging is. Om bepaalde ontwikkelingen tijdig aan te zien komen, is actieve monitoring van een veelheid aan bronnen nodig. Het maken van goede analyses en betrouwbare voorspellingen blijkt zeker in het cyberdomein steeds weer een uitdaging vanwege de snelheid van de technologische ontwikkelingen en de verschuivende dreigingen.

Het Cyber Forecasting Toernooi 2018

Binnen domeinen als inlichtingen en internationale ontwikkelingen, is een veelbelovende methode ontwikkeld voor het verbeteren van de betrouwbaarheid van voorspellingen, de zogeheten superforecasting methode. Deze methode is gebaseerd op het onderzoek van de Amerikaanse professor Philip Tetlock en laat zien dat door het combineren van verschillende bronnen, door oefenen met voorspellen en het ontvangen van gerichte feedback op de betrouwbaarheid, accuratere voorspellingen kunnen worden opgesteld.
Om mensen op te leiden en te trainen op deze methode worden toernooien georganiseerd, zogenaamde forecasting tournaments. Forecasting toernooien zijn competities waarin individuele deelnemers en teams worden getraind en getoetst op het maken van accuratere voorspellingen. Dit type toernooi draagt bij aan het verbeteren van expertise en vaardigheden van de deelnemers voor het uitvoeren van horizon scanning, van foresight studies en om beter onderbouwde inzichten op te leveren in analyses.
Ook voor het cyberdomein lijkt deze methode goede mogelijkheden te bieden. Dit vormt de reden voor NCSC en TNO om een Cyber Forecasting Toernooi te organiseren.

Deelname

Is het maken van analyses en voorspellingen in het cyber domein onderdeel van jouw baan? Het Cyber Forecasting Tournament zal lopen van oktober 2018 tot en met september 2019. Tijdens dit toernooi zal je geconfronteerd worden met je persoonlijke biases en hoe je daar vervolgens op kunt anticiperen zodat je in staat bent betere waarnemingen en voorspellingen te doen.
De deelnemersbijdrage bedraagt 1500 euro per persoon, excl. BTW. Hiervoor krijgen de deelnemers 4 dagen volledig verzorgde workshops, een jaar lang toegang tot het Sibylink forecasting platform, en monitoring en feedback op hun prestaties.

Opgeven kan tót 24 september 2018

Wil je meer weten? Zijn er mensen binnen je netwerk die willen deelnemen? Neem contact op met cyberforecasting@tno.nl en vraag naar de flyer.

Neem met ons contact op om je aan te melden voor Cyber Forecasting Toernooi 2018

Neem contact op
Roadmap

Nationale Veiligheid: TNO heeft vizier op veiligheid in Nederland

Samen met partners in het veiligheidsdomein staat TNO pal voor de veiligheid in Nederland. Het vizier is daarbij gericht op een aantal thema’s. En nu de ontwikkelingen steeds sneller gaan, is het meer... Lees verder
Nieuws
Contact

Ir. Allard Kernkamp

  • cyber security
  • resilience
  • risk management
  • operational analysis

Mediavragen?

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.