nieuws

TNO en RMIT Vietnam University werken samen om cyberexpertise te versterken

29 aug 2018

TNO en het Royal Melbourne Institute of Technology (RMIT) University, met het hoofdkantoor in Australië en met een volledige campus in Vietnam hebben een Memorandum of Understanding ( MoU) getekend om hun gecombineerde cyberexpertise op een aantal gebieden te versterken. Het gaat met name om kennis van Internet of Things (IoT), blockchain en dark web.

Universitair hoofddocent Mathews Nkhoma, hoofd van de School of Business & Management van RMIT Vietnam, zei dat hij trots was op de samenwerking en verwacht dat de samenwerking veel kennis genereert over opkomende cyberbeveiligingsbedreigingen in blockchain en IoT. "Deze overeenkomst maakt het bespreken van mogelijke oplossingen voor cyberbeveiligingsbedreigingen mogelijk. Belangrijk is de interdisciplinaire aanpak op basis van technische grondslagen uit de controletheorie, kunstmatige intelligentie, speltheorie, netwerken en software-engineering," zei universitair hoofddocent Mathews.

Deze overeenkomst opent de deur naar de wereld van blockchain en internet-of-things voor zowel de medewerkers als de studenten van RMIT en daarmee voor hun industriële partners.

Belangrijk voor Zuidoost Azië en Nederland

Mark van Staalduinen en Prof. Geal McDonald, President of RMIT Vietnam

Mark van Staalduinen, adjunct-directeur TNO Zuidoost-Azië, zei bij de ondertekening in Ho Chi Minh City: "Deze samenwerking heeft tot doel de netwerken en expertise in Zuidoost-Azië, en met name in Vietnam, te versterken. Een goed voorbeeld is de recente training die we hebben gegeven in het Law Enforcement Management Programme van de regio Asia (ARLEMP). ARLEMP is een regionaal trainingspartnerschap tussen de Australische federale politie, RMIT University en het Vietnamese Ministerie van Veiligheid met steun van de Nationale Politie van Nederland. Deze samenwerking is erg belangrijk voor TNO. Het versterkt niet alleen onze positie in Zuidoost-Azië. De verwachte resultaten worden ook gebruikt in Nederland om een ​​veiliger internet te creëren, "zei Mark van Staalduinen.

Lees het volledige Engelstalige bericht

Lezen
Expertise

Cyber Security & Robustness

Cyber Security Robustness (CSR) bestaat uit ongeveer 50 enthousiaste, voornamelijk academische professionals met diepgaande kennis van (technische) cyberveiligheid en kwantitatieve modellen en algoritmen. ... Lees verder
Nieuws
Contact

Mediavragen?

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.