nieuws

Manifest Leefstijlgeneeskunde – betuig ook uw steun!

05 sep 2018

Het draagvlak voor leefstijl als onderdeel van behandeling in de curatieve zorg groeit in Nederland. Eind maart 2018 is in verschillende nationale kranten het Manifest voor Leefstijlgeneeskunde verschenen.

Download hier het manifest als PDF

Download

In het manifest onderstrepen de auteurs en ondertekenaars zowel het grote belang van leefstijlgeneeskunde als ook hoe suboptimale financiële prikkels radicale verandering van het zorgsysteem nog tegenhouden. Als reactie op dit Manifest heeft de Tweede Kamer op 24 april 2018 een motie aangenomen waarin VWS wordt verzocht een onderzoeksagenda voor Leefstijlgeneeskunde te ontwikkelen.

Nederlands Innovatiecentrum voor Leefstijl Geneeskunde, initiatief van LUMC en TNO, heeft dit manifest geadopteerd en verbreedt nu samen met initiatiefnemer Martijn van Winkelhof het draagvlak voor het manifest. Het aantal ondertekenaars is inmiddels de 400 gepasseerd en bestrijkt een divers palet aan personen en organisaties. Alle ondertekenaars van het Manifest bundelen hun krachten om de zorg voor leefstijl-gerelateerde aandoeningen in Nederland radicaal te veranderen. Het aannemen van de motie zien zij als begin. Om het potentieel van leefstijlgeneeskunde echt te benutten is meer politieke realisatiekracht en leiderschap nodig. De auteurs en ondertekenaars nodigen dan ook de Regering en de Tweede Kamer uit om vol in te zetten op (curatieve) leefstijlgeneeskunde.

U kunt uw steun geven voor het manifest via de website van het Nederlands Innovatiecentrum voor Leefstijl Geneeskunde. In het najaar wordt het manifest aangeboden aan de minister, als steunbetuiger wordt u naar wens op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen rond het manifest.

Steun het manifest

Steunen
Ons werk

Leefstijlgeneeskunde: Blijvende gedragsverandering is de sleutel tot genezing van leefstijlziekten

Leefstijlgerelateerde ziekten veroorzaken patiënten veel leed en kosten de maatschappij geld. Door deze ziekten te voorkomen of te genezen kunnen veel mensen een beter leven leiden. Maar ook kan veel geld... Lees verder
Nieuws
Contact

Mediavragen?

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.