nieuws

Mariken Betsema benoemd tot eerste Burgemeester van Jouw Noordzee

07 sep 2018

Aan de vooravond van de Wereldhavendagen Rotterdam is Mariken Betsema benoemd tot de eerste Burgemeester van Jouw Noordzee. Z.K.H. Carlos de Bourbon de Parme en Arno Bonte, Wethouder Duurzaamheid en Energietransitie van de Gemeente Rotterdam, hingen haar de ambtsketting om. De Burgemeester van Jouw Noordzee is een initiatief van SummerLabb en ECN part of TNO.

Voor meer informatie over de Burgemeester van Jouw Noordzee

kijk op www.burgemeestervanjouwnoordzee.nl

Burgemeester van Jouw Noordzee

De afgelopen maanden zijn ECN part of TNO en SummerLabb de zoektocht gestart naar kandidaten voor de Burgemeester van Jouw Noordzee. De Noordzee is de afgelopen jaren het speelveld binnen de energietransitie geworden en dus is het hoogtijd voor een regisseur. Er is gezocht naar een kandidaat die het publiek een stem én een gezicht geeft in de energietransitie die plaatsvindt op de Noordzee. Uit drie kandidaat-burgemeesters is Mariken Betsema gekozen.

Mariken is een enthousiaste en dynamische doener, met een juridische en economische achtergrond. Ze is een ervaren projectleider en begeleidt bedrijven bij het ontwikkelen van hun duurzaamheidsstrategie en het creëren van draagvlak hiervoor, zowel in het bedrijf als in de omgeving. Ze is medeoprichter van bureau MSG Sustainable Strategies. MSG begeleidt en adviseert organisaties om samen met andere partijen, nieuwe oplossingen te vinden voor de uitdagingen van de toekomst. De missie is om de transitie naar een duurzamere samenleving te versnellen.

Het werk van de burgemeester

Een belangrijk onderdeel van het werk van de burgemeester is het delen van kennis met de bezoekers van Nederlandse festivals en evenementen en het publiek betrekken bij de enorme uitdagingen die wij de komende jaren tegenkomen binnen de energietransitie. Een ander doel van de functie is het in gesprek gaan met alle spelers van de Noordzee om vanuit de verschillende belangen een heldere visie te ontwikkelen.

Direct aan de slag

De Burgemeester gaat na haar benoeming direct aan de slag. Ze is de komende dagen te vinden op the Green Line to the Future van SummerLabb tijdens de Wereldhavendagen Rotterdam. Daar zal ze, samen met ECN part of TNO- en andere Noordzee-experts, beschikbaar zijn om alle vragen van het publiek over de Noordzee te beantwoorden.

Integrale ontwikkeling en samenwerking

Onder begeleiding van Jan Douwe Kroeske mede-initiatiefnemer van de Burgermeester van jouw Noordzee kwamen verschillende mensen waaronder Rene Peters van ECN part of TNO, aan het woord over de energietransitie die plaatsvindt op de Noordzee. Integrale ontwikkeling en samenwerking met balans tussen energie, ecologie en economie wordt steeds belangrijker.  
ECN part of TNO werkt met stakeholders van de Noordzee aan systeemintegratie, integraal denken bij de ontwikkeling van de Noordzee als bron van energie, voedselvoorziening en natuurwaarde. Meervoudig ruimtegebruik is een van de opties om de ruimte effectiever te benutten en natuurwaarde te versterken. De Burgemeester van Jouw Noordzee moet dat proces faciliteren en de discussie stimuleren.

Wil je alvast een bericht aan de nieuwe Burgemeester van Jouw Noordzee sturen, dan kan dit naar burgemeester@burgemeestervanjouwnoordzee.nl

Nieuws
Contact

Dr. ir. René Peters

  • Waterstof
  • Gas
  • LNG
  • Transitie
  • Offshore Energie

Mediavragen?

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.