nieuws

Bezoek Paul de Krom aan de Nero Zero woning in Heerhugowaard

04 okt 2019

Paul de Krom, CEO van TNO, brengt op 4 oktober een bezoek aan de Nero Zero woning in Heerhugowaard. Met als doel een versnelling van gezonde, betaalbare en klimaatneutrale nieuwbouw, hebben NeroZero BV,  de gemeente Heerhugowaard, TNO en verschillende bedrijven de handen ineen geslagen. De Nero Zero woning was het resultaat.

Nero Zero woning

De eerste paal voor de Nero Zero woning werd in 2016 geslagen en eenmaal uitgerust met innovatieve technieken op het gebied van onder andere gezonde binnenlucht, warmteterugwinning, ventilatietechniek en energiebesparing, in gebruik genomen als praktijk lab. In de Nero Zero woning worden nieuwe technieken gedemonstreerd, bewezen dat de systemen deze in de praktijk ook echt werken en er mooi uitzien terwijl tegelijkertijd rekening wordt gehouden met opschaalbaarheid van de systemen.

Een doodgewone rijtjeswoning?

Op het oog is de Nero Zero lab een doodgewoon nieuwbouw rijtjeswoning, zoals Nederland er zoveel kent. Maar niets is minder waar. Achter de gevel van deze woning gaan innovatieve technieken en oplossingen schuil die zorgen voor een comfortabele, energiezuinige en aardgasloze woning met een gezonde binnenlucht. Een woning, klaar voor de toekomst, die vandaag de dag al gebouwd kan worden tegen een betaalbare prijs.

Van een duurzame woning naar een betaalbare duurzame wijk

Het project is succesvol gebleken en de NeroZero woning is klaar voor verdere opschaling en krijgt een vervolg: in Heerhugowaard worden 44 starterswoningen gebouwd op basis van het NeroZero concept. Van duurzame woning, naar duurzame wijk.

Nieuwbouwopgave voor gezonde, betaalbare en klimaatneutrale woningen

Drie oktober is de verkoop van start gegaan van de eerste 18 van de totaal 44 NeroZero starterswoningen. Een mooi moment om stil te staan hoe we de nieuwbouw van gezonde, betaalbare en klimaatneutrale woningen verder kunnen versnellen. Dit doen we samen met Gedeputeerden van de Provincie Noord-Holland, de wethouder van gemeente Heerhugowaard, partners uit het bedrijfsleven en het Longfonds.

Prestaties niet alleen op papier maar ook in de praktijk

Deze 44 woningen worden tijdens het ontwerp en de oplevering uitgebreid getest of ze inderdaad zo gezond, comfortabel en energiezuinig zijn als bedacht. Dit vindt mede plaats in het kader van het Europese project Sphere, dat door TNO aan de verdere ontwikkeling van het NeroZero concept verbonden is.

Volg TNO op social media

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.