nieuws

Slimme inzet van technologie verkleint kans op een aanslag

Op 31 oktober j.l. tijdens het innovatiecongres van politie ‘Crossing Borders’, heeft Krishna Taneja, Directeur Nationale Veiligheid bij TNO, de publicatie ‘Technologie voor Terrorismebestrijding’ aangeboden aan Simone Smit, Directeur Contra-terrorisme bij NCTV, die enthousiast reageerde: “Wij hechten veel waarde aan onafhankelijk onderzoek. Wij zijn blij met TNO als toonaangevend kennisinstituut. Ik neem met veel plezier deze publicatie in ontvangst." 

Wil je weten met welke technologie de gezamenlijke aanpak van terrorisme versterkt kan worden?

Lees dit overzicht.

Download

De publicatie geeft de ketenpartners een helder overzicht van de technologieën die relevant zijn en kansen bieden om de gezamenlijke aanpak van terrorismebestrijding te versterken.

Het huidige dreigingsbeeld vraagt om een adaptieve aanpak en vergroting van bestaande capaciteiten. Technologie kan op de korte maar óók op de lange termijn het verschil maken en de aanpak versterken. Door slimme inzet van technologie wordt de kans op een aanslag verkleind. Denk daarbij aan het vergroten van waarnemingscapaciteiten door de inzet van security-robots. Aan de doorontwikkeling van sensorsystemen op het gebied van explosieven en wapens. En AI-algoritmes om specifiek gedrag van terrorisme gerelateerde personen te voorspellen.

Met deze publicatie worden de overheden, operationele diensten en andere instellingen aangemoedigd om technologie en innovatie gerichter in te zetten, en nadrukkelijk samen te werken rondom specifieke technologieën.Nieuws
Contact

Mediavragen?

Volg TNO op social media

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.