nieuws

Test met elektrische Albert Heijn trucks voor bevoorrading in binnenstad

15 feb 2019

Vanaf vandaag testen Albert Heijn, DAF Trucks, Simon Loos, Peter Appel Transport en TNO het rijden met elektrische trucks-met-trailers in steden. Als onderdeel van de praktijktest worden niet alleen volledig elektrische trucks ingezet maar ook plug-in-hybride trucks, een Europese primeur. De partners willen hiermee vaststellen aan welke functionele en operationele eisen ze moeten voldoen om in de nabije toekomst supermarkten in binnensteden emissievrij te bevoorraden. Het project loopt minimaal twee jaar en is een belangrijke stap om inzicht te krijgen hoe de transitie naar emissievrij vorm kan worden gegeven.

Het volledige persbericht kunt u hier lezen

Persbericht AH

Type vrachtauto’s

Albert Heijn, DAF Trucks, Simon Loos, Peter Appel Transport en TNO testen drie batterij-elektrische (DAF CF Electric) en twee plug-in-hybride truck-trailer combinaties (DAF CF Hybrid) en een bijbehorende snellaadinfrastructuur geleverd door VDL. Daarnaast heeft VDL ook de elektrische aandrijflijn van de DAF’s ontwikkeld en gebouwd. Het doel is om zoveel mogelijk relevante technische, operationele, financiële en organisatorische aspecten voor emissievrije bevoorrading van supermarkten te testen.

TNO analyseert aan welke functionele en operationele vereisten de transportmiddelen, laadinfrastructuur en organisatie moeten voldoen om in de nabije toekomst supermarkten in binnensteden emissievrij te bevoorraden. Daarom volgt TNO niet alleen de zero-emissie voertuigen op hun prestaties, maar plaatst dit ook in een sociale, logistieke en economische context. Dit is de input voor strategische beslissingen om de distributie van goederen in binnensteden emissievrij te verzorgen op een financieel haalbare wijze. Met daarbij oog voor de chauffeurs en alle andere betrokkenen.

Expertise

TNO onderzoek op het gebied van powertrains

Moderne vervoermiddelen, van personenauto's tot zware voertuigen voor het wegvervoer en vervoer over water, moeten voldoen aan steeds strengere emissievoorschriften en broeikasgasdoelstellingen. Lees verder
Nieuws
Contact

ir. Gertjan Koornneef

Mediavragen?

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.