nieuws

Automatisering is de sleutel stelt TNO in zesde editie Cyber Security Perspectives

12 mrt 2019

Cyber security domineerde het afgelopen jaar veelvuldig het nieuws. Mede dankzij grote DDoS aanvallen die het online verkeer van enkele grote Nederlandse banken plat legde en twee ernstige Intel kwetsbaarheden, Spectre en Meltdown. Binnen het dreigingslandschap zien we een verschuiving van de individuele hacker naar geavanceerde hackersgroepen en state actors. Daarnaast zorgt de explosieve groei van het aantal smart devices ook voor nieuwe kwetsbaarheden in de leefomgeving van mensen. Dat en meer blijkt uit de zesde editie van de European Cyber Security Perspectives die vandaag is gepubliceerd.

Lees het volledige rapport European Cyber Security Perspectives 2019

Lezen

In deze zesde editie, geïnitieerd door KPN, zijn bijdragen terug te vinden van TNO, de Nederlandse Politie, Deloitte, Kaspersky Labs Benelux, Hack in the Box, Accenture, Checkpoint, AnalyzeData, PWC, ID Quantique, Piratenpartij, Universiteit Leiden, Technische Universiteit Eindhoven, University of Illinois, TU Delft, Universiteit van Amsterdam spin-off QuSoft en KPN.

TNO en cybersecurity

Wat de DDoS aanvallen op banken dit jaar pijnlijk duidelijke maakten is dat het relatief simpel is om de dienstverlening van een groot bedrijf plat te leggen. Ondanks zware investeringen in hun cyberafweer, zijn de meeste organisaties niet in staat om gelijke tred te houden met de voortdurende evolutie van bedreigingen en aanvalsmethoden. In de bijdrage van TNO wordt gesteld dat uitgebreide automatisering van beveiligingsoperaties een belangrijke rol zal spelen bij het overbruggen van de kloof tussen verdedigers en aanvallers. Op dat vlak kan nog veel worden gewonnen en vanuit haar speerpunt 'automated security' draagt TNO hier met innovatieve concepten en oplossingen actief aan bij.

Over de European Cyber Security Perspectives 2019

The European Cyber Security Perspectives is een samenwerkingsverband van de Nationale Politie, het National Cyber Security Centre (van het Ministerie van Veiligheid en Justitie) en een groot aantal bedrijven en onderwijsinstellingen waaronder KPN. KPN heeft de partijen bij elkaar gebracht. Het idee hierachter is dat samenwerking en kennisdeling essentieel is op het gebied van cyber security. Het doel van het rapport is deze kennis te delen met een breder publiek.

Ons werk

European Cyber Security Perspectives

Samen met drie belangrijke partners op het gebied van cyber security stelt TNO jaarlijks het European Cyber Security Perspectives rapport samen. Met deze set inhoudelijke artikelen willen we onze inzichten... Lees verder
Kennis

Cybersecurity: innoveren in digitale weerbaarheid

De groeiende complexiteit van cyberaanvallen en grote impact op het bedrijfsleven en de maatschappij vragen om een gedegen aanpak om de cyberweerbaarheid te vergroten. TNO doet dit door met het bedrijfsleven... Lees verder
Roadmap

Trusted ICT

In een digitale samenleving wordt data continu blootgesteld aan externe invloeden. Een gerichte cybersecurity aanpak, geënt op het automatisch afwenden van incidenten en toekomstige cyberdreigingen, is... Lees verder
Nieuws
Contact

Ir. Richard Kerkdijk

  • security
  • information security
  • cyber security
  • security monitoring
  • incident response

Mediavragen?

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.