nieuws

Consortium in logistiek zoekt bedrijven voor ethische hack

12 mrt 2019

TNO, Transport en Logistiek Nederland (TLN), SmartPort, Air Cargo Netherlands (ACN), Havenbedrijf Rotterdam, Cargonaut, Computest en REQON Security gaan met een scan de kwetsbaarheden binnen de logistieke keten in kaart brengen. Daarmee zetten ze een volgende belangrijke stap in de verbetering van de cyber security van deze keten. Het project moet  het bewustzijn van het belang van cybersecurity verhogen en concrete handvatten bieden om de beveiliging tegen cybercrime te verbeteren. Het onderzoek wordt mede gefinancierd uit de Toeslag voor Topconsortia voor Kennis en Innovatie (TKI's) van het ministerie van Economische zaken.

Voor meer informatie of interesse in deelname aan de ethische hacks

Neem contact op met Rik Poulus

Neem contact op

Ruim 40% van de bedrijven in de logistieke sector heeft al eens te maken gehad met een vorm van cybercriminaliteit of hacking. Het consortium zoekt twaalf logistieke (MKB-)bedrijven die een ethische (friendly) hack willen laten uitvoeren op hun systemen. Deze bedrijven betalen een kleine vergoeding en krijgen een indruk van de huidige status van hun beveiliging tegen cybercrime.  Tegelijkertijd levert de ethische hack  nuttige (geanonimiseerde) informatie voor het gehele project. Middelgrote en kleine bedrijven in de logistieke keten kunnen tevens in het voorjaar van 2019 door hun branchevereniging benaderd worden voor het invullen van een korte online vragenlijst. Voor bedrijven in de haven van Rotterdam is dit een opvolging van de eerdere enquête in juni 2018.

De betrokken partijen kijken uit naar de resultaten, met name omdat innovaties zoals de ontwikkeling van autonoom vervoer en self-organizing logistics de noodzaak voor bescherming tegen cyberaanvallen nog verder vergroot.

De resultaten worden begin 2020 verwacht in de vorm van best-practices en concrete handvatten om de cybersecurity van bedrijven in de logistieke keten te verbeteren. Deze worden onder andere via de brancheverenigingen verspreid.

Kennis

Smart mobility and logistics

TNO ontwikkelt kennis en methodieken voor intelligente en duurzame logistieke stromen. Wij werken aan de strategie voor de mainportregio van de toekomst als knooppunt in wereldwijde goederenketens, aan... Lees verder
Roadmap

SMART and Safe Traffic and Transport

Om innovaties te creëren die de concurrentiekracht van bedrijven en het welzijn van de samenleving duurzaam versterken, werken wij aan vernieuwende verkeersconcepten. Met onze oplossingen dragen wij bij... Lees verder
Nieuws
Contact

Mediavragen?

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.