nieuws

Maarten Tossings nieuwe Chief Operating Officer TNO

15 mrt 2019

De heer ir. M.G.L.H (Maarten) Tossings (1962) is door de minister van Defensie voorgedragen voor benoeming bij Koninklijk Besluit tot Chief Operating Officer en Lid van de Raad van Bestuur van TNO. Hij zal tevens Voorzitter van de Raad voor het Defensieonderzoek (RDO) worden. Hij start 15 maart 2019 in zijn nieuwe functies en volgt daarmee Wim Nagtegaal op die sinds februari 2014 die functie bekleedde.

Maarten Tossings heeft een jarenlange succesvolle carrière bij de Koninklijke Marine, zowel in operationele als beleidsmatige functies. Zijn laatste positie met de rang schout-bij-nacht is Hoofddirecteur Bedrijfsvoering tevens Chief Information Officer op het ministerie van Defensie.

Paul de Krom, CEO van TNO: “Maarten Tossings is geen vreemde voor TNO. Hij was eerder al lid van de Raad voor het Defensieonderzoek (RDO), en lid van de Strategisch Adviesraad Defensie & Veiligheid van TNO. In 2017 nam hij deel aan de commissie die de Kennis-Positie Audit van het ICT-cluster van TNO uitvoerde, en hij begeleidde verschillende nationale en internationale onderzoeksprogramma's bij TNO. Kortom: we kennen hem als een kundig bestuurder met brede ervaring in bedrijfsvoering en complexe klussen. We zijn blij met zijn komst bij TNO en kijken uit naar een goede samenwerking binnen de Raad van Bestuur en de gehele TNO organisatie.”

Maarten Tossings: "TNO is een prachtige organisatie met een brede maatschappelijke opgave. Ik vind het fantastisch dat ik daaraan mede vorm mag geven. Naast het weerzien met vele oude bekenden in het defensiedeel, zie ik uit naar het leren kennen van de andere delen van TNO. Ik heb er enorm veel zin in."

Algemeen

Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur is belast met het besturen van de organisatie en heeft alle bevoegdheden, voor zover die niet bij of krachtens de TNO-wet aan andere organen is opgedragen. De Raad van Bestuur bestaat... Lees verder
Algemeen

Raad voor het Defensieonderzoek

De Raad voor het Defensieonderzoek bepaalt, met inachtneming van de verantwoordelijkheden van de Raad van Bestuur, het beleid ten aanzien van het defensiedeel van TNO. Lees verder
Nieuws
Contact

Drs. Maarten Lörtzer

  • persvoorlichting
  • woordvoerder
  • media
  • voorlichter
  • pers

Mediavragen?

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.