nieuws

TNO op Conferentie Nederland Digitaal met AI en big data

13 mrt 2019

Het overkoepelende thema van de Conferentie Nederland Digitaal is kunstmatige intelligentie (AI). Aan de hand van sprekende voorbeelden delen TNO’ers de nieuwste inzichten rondom AI met ondernemers, onderzoekers en overheden. Om het potentieel van AI te ontsluiten werkt TNO samen met publiek-private partners. Bijvoorbeeld aan datadeeltechnologie, die privacy respecteert en aan uitlegbare, verantwoorde en controleerbare AI.

Voor meer informatie over de Conferentie Nederland Digitaal

Neem contact op met Auke Streng

Neem contact op

We passen AI toe in de zorg (personalised health), de energiesector (smart grids), mobiliteit (cooperative driving), veiligheid (dark web interventies), infrastructuur (predictive maintenance), industrie (diagnostics) en circulaire economie (life-cycle complexity). De combinatie van multidisciplinariteit en systeemdenken maakt TNO internationaal onderscheidend.

Bijdrage tno aan conferentie nederland digitaal

Al deze onderwerpen komen aan de orde bij de TNO-bijdragen aan de 1e editie van de Conferentie Nederland Digitaal, die 18-21 maart in Hilversum wordt georganiseerd. De Conferentie bestaat uit drie evenementen: het Smart Industry Jaarevent, ICT.OPEN2019 en de Nederland Digitaal Dag, gericht op beleid. Ook op het geaffilieerde VWData Symposium ‘AI, AI, AI: of Value and Vigilance’ is TNO actief.

Artificial intelligence en data

In de programmering komen de nieuwste inzichten van AI terug in de vorm van wetenschappelijk onderzoek, ethische vraagstukken en maatschappelijke en economische toepassingen. Om optimaal gebruik te maken van de kansen die AI onze samenleving biedt, is data nodig. Maar relevante data is vaak te gevoelig om zomaar te delen.
TNO is zeer actief op het gebied van veilig data delen met projecten in de Agri-sector, Industrie en Logistiek. Primair biedt TNO vernieuwende data-gedreven oplossingen, maar beschikt ook over uitgebreide kennis ten aanzien van business modellen, juridische aspecten en governance.

De verwerking van big data gaat steeds vaker uit van slimme algoritmen, die patronen uit de data afleiden en getraind kunnen worden om verbanden te vinden, die anders verborgen blijven. Het is vooral dit geavanceerde en geautomatiseerde gebruik van data, dat de kracht van het gebruik van big data vormt. Door de komst van nieuwe ontwikkelingen, zoals Internet of Things en AI, zal de behoefte aan verschillende soorten data explosief blijven groeien.

Bekijk het programma

Ervaar tijdens de 4-daagse Conferentie Nederland Digitaal hoe TNO inspeelt op de kansen die AI biedt. Woon een van de vele inhoudelijke tracks bij, zoek ons op in de beursstand of teken in voor een speeddate met een van onze recruiters.

Bekijk het complete programma en voor de dag tot dag inbreng van TNO.

Tot ziens tijdens de 1e editie van Nederland Digitaal!

Evenement

Nederland Digitaal Dag: 21 maart

Om de Nederlandse digitaliseringsstrategie door te ontwikkelen gaan bedrijfsleven, wetenschap, maatschappelijke organisaties en overheid deze dag met elkaar aan de slag. Lees verder
Evenement

ICT.OPEN: 19 en 20 maart 2019

ICT.OPEN2019 is het event voor ICT-onderzoek in Nederland. Meer dan 500 wetenschappers en onderzoekers uit het bedrijfsleven ontmoeten elkaar tijdens deze 2-daagse conferentie. Zij zijn werkzaam in alle... Lees verder
Evenement

Smart Industry Jaarevent: 18 maart 2019

Tijdens de eerste dag (18 maart) van de Conferentie Nederland Digitaal vindt het Smart Industry Jaarevent plaats. Technologische ontwikkelingen veranderen onze maatschappij en economie in snel tempo. Om... Lees verder
Nieuws
Contact

Mediavragen?

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.