nieuws

Nieuwe samenwerking tegen drone-dreigingen

02 mei 2019

De regering zet de komende jaren structureel middelen in om gericht kennis op te bouwen voor het bestrijden van ongewenste drones. Zo wil het kabinet ervoor zorgen dat veiligheidspartijen in Nederland voldoende kennis en middelen bezitten om adequaat te kunnen reageren en acteren op drone-dreigingen.

De NCTV is samen met Defensie, de politie, TNO en het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR)  gestart met een meerjarig kennisprogramma gericht op het detecteren van drones en het neutraliseren van een eventuele dreiging. Waar nodig wordt samengewerkt met andere (internationale) kennisinstellingen, universiteiten of bedrijven.

De technologische ontwikkelingen van drones gaan snel: ze zijn eenvoudig in gebruik en gemakkelijk verkrijgbaar. Ze worden dan ook steeds vaker ingezet voor plezier en nuttige toepassingen. Maar ook de mogelijkheden voor  kwaadwillenden om drones te gebruiken,  nemen toe. Het bedieningsgemak en het soms aanzienlijke draagvermogen van drones vormen in verkeerde handen een risico voor de veiligheid. Met dit programma wil Nederland een slag maken in de technologische manieren om een eventuele dronedreiging te stoppen.

Voor meer informatie lees het bericht van de NCTV

NCTV website
Expertise

Electronic Defence

De afdeling Electronic Defence specialiseert zich in het gebruikmaken en het misbruiken van het elektromagnetische spectrum. We hebben bijvoorbeeld kennis over het lokaliseren van zendbronnen of het identificeren... Lees verder
Nieuws
Contact

Mediavragen?

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.