nieuws

Met het oog op hardsteen

01 jul 2019

Hardsteen is één van de meest wijdverbreide natuurstenen bouwmaterialen van Nederland. Er schuilt een hele wereld aan geologie en historische informatie achter deze steensoort.

In het kader van het lustrumjaar '100 Jaar geologie in kaart' brengt de Geologische Dienst Nederland, onderdeel van TNO, deze fossielrijke steensoort onder de aandacht in de brochure ‘Met het oog op hardsteen’.

De toepassingen van blauwe hardsteen zijn heel divers. Het leukst is natuurlijk om zelf op ontdekkingstocht te gaan en deze steensoort te spotten. Dit kan onder meer goed in de Botanische Tuinen van de Universiteit Utrecht op De Uithof. De brochure kan op eigen gelegenheid worden gebruikt tijdens een wandeling. Auteur Wim Dubelaar vertelt in de brochure over de vele versteende resten, fossielen, maar ook over zeelelies en zwarte aders, die je in dit gesteente nog kunt herkennen.

Verwonder je over de ondergrond

Deze brochure maakt deel uit van een reeks brochures waaronder ook geologische wandel- en fietsroutes. Hiermee laat de Geologische Dienst Nederland je op een laagdrempelige manier verwonderen over de Nederlandse ondergrond.

Nieuws
Contact

Dr. Timo Nijland

  • Gebouwd cultureel erfgoed
  • monumenten
  • restauratie
  • natuursteen
  • bouwmaterialen

Mediavragen?

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.