nieuws

Samenwerking met C2C Expolab om restwaarde bouwproducten inzichtelijk te maken

12 jun 2019

C2C ExpoLAB en TNO werken samen aan het inzichtelijk maken van de financiële restwaarde van bouwproducten. Op 12 juni maakten zij dit officieel door het ondertekenen van een samenwerkingsovereenkomst tijdens de Innovatieworkshop van het Healthy Building Network project.

Heb jij interesse in deze methode neem dan contact op met Mark van Ommen

Neem contact op

Deze samenwerking is niet uit de lucht komen vallen. Bas van de Westerlo werkt bij C2C ExpoLAB veel met producenten om bouwproducten circulair te maken. Veelal producten die meerdere keren  hergebruikt kunnen worden. C2C ExpoLAB zag vaak dat deze leveranciers zelf 'op de achterkant van een bierviltje' de toekomstige restwaarde gingen berekenen. C2C ExpoLAB heeft toen bij TNO aangeklopt, als onafhankelijk toegepast kennisinstituut, om gezamenlijk een methodiek te ontwikkelen die de toekomstige restwaarde van bouwproducten berekent. De eerste fase van het project is eind 2018 afgerond met een methodiek, een web-based tool, de residual value calculator en een presentatie aan 65 geïnteresseerden. En beide partijen staan in de startblokken voor de volgende fase: het verder ontwikkelen van de tool en het valideren van de methodiek met een aantal partijen in de gevelbranche.

Omdat TNO en C2C ExpoLAB  complementair zijn  werkt de samenwerking erg goed. “TNO levert multidisciplinaire kennis om de restwaardemethodiek te ontwikkelen. Door onderzoekers met een achtergrond in economische en businessmodellen bouwexperts en milieu-experts te laten samenwerken met een hands-on organisatie als C2C ExpoLAB, krijg je een hele mooie en inspirerende mix van mensen die elkaar uitdagen om dit moeilijke onderwerp pragmatisch bij de kop te pakken”, zegt Willemijn van der Werf (Business Developer bij TNO). “Deze samenwerking geeft veel energie en sluit goed aan bij een groeiende behoefte in de markt. Enerzijds maakt de methodiek het mogelijk om restwaarde van bouwproducten inzichtelijk te maken, anderzijds werken we aan hands-on criteria om restwaarde onderdeel te maken in bouwprojecten en aanbestedingen”, zegt Bas van de Westerlo (Project Manager bij C2C ExpoLAB).

Nieuws
Contact

Ing. Mark van Ommen MBA

Mediavragen?

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.