nieuws

SECO-Institute gaat Dark Web cursus TNO onder licentie aanbieden

14 jun 2019

SECO-Institute en TNO hebben deze week een overeenkomst getekend, waarmee unieke kennis van TNO over het Dark Web beschikbaar komt voor een breder publiek. SECO-Institute zal zijn expertise op het gebied van het ontwikkelen van opleidingen en examens inzetten voor het wereldwijd aanbieden van een Dark Web Foundation certificering. TNO blijft betrokken bij de doorontwikkeling en het up-to-date houden van de cursus.

Wilt u meer weten over de samenwerking tussen het SECO-Institute en TNO?

Neem contact op met Maarten Lörtzer

Neem contact op
Links Vincent Jentjens en rechts Krishna Taneja

De 2-daagse cursus die SECO-Institute nu gaat aanbieden is zowel voor technische als niet-technische securityspecialisten van bijvoorbeeld defensie, politie en justitie interessant. De cursus geeft inzicht in potentiële dreigingen die buiten ons gezichtsveld ontstaan, maar die grote impact kunnen hebben op bedrijven en overheden. TNO ontwikkelde een geavanceerde, praktijkgerichte cursus op basis van o.a. haar activiteiten voor en met internationale politie organisaties. Meer dan tweehonderd politiemensen uit tientallen landen hebben de afgelopen jaren met deze training hun capaciteiten vergroot om criminele activiteiten op het Dark Web adequaat te kunnen detecteren en bestrijden.

Vincent Jentjens, chairman SECO Institute: “SECO-Institute is trots op deze samenwerking met TNO, waardoor de kennis van dit gerenommeerde onderzoeksinstituut kan worden gecombineerd met onze expertise op het gebied van het adequaat overdragen van kennis op de doelgroep en het bieden van een daarbij passende certificering.”

Krishna Taneja, directeur Nationale Veiligheid bij TNO: “Het is goed dat onze unieke kennis en ervaring nu met de cursus Dark Web Foundation course van SECO-Institute breed kan  worden aangeboden aan security professionals. Het is juist die doelgroep die ervoor moet zorgen dat overheid, bedrijfsleven en burgers veilig in de digitale wereld kunnen blijven opereren.”

Over TNO en het Dark Web

Criminele innovaties leunen steeds vaker op anonimiseringstechnologieën. Van PGP-telefoons voor onderlinge communicatie, tot het TOR-netwerk voor het handelen in illegale goederen en diensten. Deze innovaties bieden enerzijds kansen, maar vormen anderzijds ook een bedreiging voor het werk van politiediensten wereldwijd. Zogeheten dark markets, een ontmoetingsplek op het Dark Web waar online en anoniem wordt gehandeld in diverse goederen en diensten, is daar een voorbeeld van. Een dark market illustreert hoe het samenspel van zowel technische, als sociale aspecten online anonieme handel in wapens, drugs en cybercrime-gereedschap, zoals DDoS-aanvallen, mogelijk maakt.

De eerste cursus is op 3 en 4 september dit jaar.

Roadmap

Nationale Veiligheid: TNO heeft vizier op veiligheid in Nederland

Samen met partners in het veiligheidsdomein staat TNO pal voor de veiligheid in Nederland. Het vizier is daarbij gericht op een aantal thema’s. En nu de ontwikkelingen steeds sneller gaan, is het meer... Lees verder
Nieuws
Contact

Drs. Maarten Lörtzer

  • persvoorlichting
  • woordvoerder
  • media
  • voorlichter
  • pers

Mediavragen?

VOLG TNO OP SOCIAL MEDIA

blijf op de hoogte van ons laatste nieuws, vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.