nieuws

De omgangsvormen in uw organisatie verbeteren? Doe mee aan de pilot!

18 jul 2019

Elke werkgever wil een veilige en gezonde werkcultuur. Helaas komen pesten en andere vormen van ongewenst gedrag nog veel voor op de werkvloer. Gelukkig is daar wat aan te doen! In 2019 start TNO in opdracht van het Ministerie van SZW een pilot met een nieuwe aanpak en gaat een team van experts van TNO en Zorg van de Zaak organisaties helpen bij het verbeteren van de omgangsvormen en de sociale veiligheid. U kunt één van deze organisaties zijn!

Overweegt u mee te doen aan de pilot of heeft u vragen?

Stuur dan een mail

De kern van de pilot is een participatief onderzoek bij 10 organisaties. Uw organisatie krijgt een aanpak op maat aangeboden om onder leiding van een professionele dienstverlener van Zorg van de Zaak de omgangsvormen en sociale veiligheid in de organisatie te verbeteren. Sociale veiligheid houdt in dat medewerkers zich veilig voelen om zich volledig ongestoord en onbevangen te kunnen richten op werk. De aanpak bestaat uit de stappen: voorbereiden, meten, doen en opnieuw meten. De inhoud van de aanpak wordt waar nodig aan uw organisatie aangepast. TNO onderzoekt of de aanpak leidt tot verbetering van de sociale veiligheid. De pilot vormt de basis voor een effectieve en wetenschappelijke aanpak waar ook andere werkgevers na de pilot van kunnen profiteren.

De pilot duurt voor een bedrijf 15 maanden en instromen kan vanaf 1 juli 2019. Dus als u graag iets wil doen aan ongewenste omgangsvormen en sociale veiligheid op de werkvloer, dan is dit een mooie kans om uw organisatie aan te melden! Professionele dienstverleners van Zorg van de Zaak werken samen met een actief team binnen uw organisatie. Uw team is mede-eigenaar van het veranderproces, zodat de gezonde werkcultuur ook na het vertrek van de professionele dienstverleners is geborgd. Het team bestaat bij voorkeur uit een vertegenwoordiging uit alle lagen van de organisatie (directie, leidinggevenden, medewerkers, HR-professionals).

Wat vragen wij van u?

U hoeft niet te betalen voor de begeleiding van de aanpak door de experts. In ruil daarvoor vragen wij van u: motivatie en betrokkenheid, tijd, minimaal zes teams van ongeveer 20 medewerkers die bereid zijn mee te doen en bereidheid om uw ervaringen te delen.

Kennis

Gezond, veilig en productief werken

Als Nederland wil blijven concurreren in de wereldwijde economie, zijn er goede arbeidskrachten nodig. Hoe zorgen we ervoor dat mensen gezond, veilig en productief kunnen werken? Hoe bevorderen we duurzame... Lees verder
Expertise

Work Health Technology

Globalisering, schuldencrises en vergrijzing van de (beroeps)bevolking stellen de Nederlandse economie voor grote uitdagingen. Versterking van het menselijk kapitaal is absolute noodzaak voor behoud van... Lees verder
Nieuws
Contact

Lennart van der Zwaan MSc

  • work
  • health technology

Mediavragen?

Volg TNO op social media

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, de vacatures en activiteiten

Op TNO.nl maken we gebruik van cookies. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd  worden.