nieuws

Marja Eijkman nieuwe Managing Director TNO unit Defensie & Veiligheid

21 jan 2020

Ir. M.J. (Marja) Eijkman (54) treedt per 16 april 2020 bij TNO in dienst als Managing Director van de unit Defensie & Veiligheid, als opvolger van Henk Geveke. Mw. Eijkman heeft brede ervaring in zowel het publieke domein als het bedrijfsleven. Vanuit haar huidige en eerdere werkgevers is zij ook bekend met Defensie.

De afgelopen 10 jaar was Marja Eijkman Divisiedirecteur en Lid van het Directieteam van het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR). Zij staat bij het NLR aan het hoofd van divisie Aerospace Operations en is verantwoordelijk voor Research & Development, product development, marketing & sales en new business development. Daarnaast is zij lid van het Hoofdbestuur van het Koninklijk Instituut van Ingenieurs (KIVI) en lid van de Raad van Toezicht van de Stichting Dutch Drone Centre.

Marja Eijkman, opgeleid als vliegtuigbouwkundige bij de TU Delft, startte haar loopbaan bij Fokker Aircraft waar zij al na korte tijd in senior management posities benoemd werd. Vervolgens heeft ze de overstap gemaakt naar Sun Electric Systems als General Manager. Zij heeft daarna 7 jaar gewerkt bij Pauw bedrijven als Managing Director.

Thema

Defensie en veiligheid

Het is voor welvaart en welzijn cruciaal dat de samenleving veilig is én veilig voelt. Maar veiligheid is niet vanzelfsprekend. Of het nu gaat om defensie, justitie en veiligheid, politie, bedrijfsleven... Lees verder