nieuws

VSK award voor ATT

06 feb 2020

Bij de opening van de Vakbeurs VSK te Utrecht heeft ACIN Instrumenten BV de VSK Award 2020 gewonnen. De A(IR)T(IGHTNESS)T(ESTER) won de juryprijs in de categorie Energietransitie. Met de ATT kan de luchtdichtheid van gebouwen veel sneller en eenvoudiger gemeten worden.

De ATT maakt slim gebruik van het aanwezige ventilatiesysteem. Het drukvat van de ATT dient als referentie (druk in de woning als het ventilatiesysteem uit staat). Het ventilatiesysteem wordt een aantal keren in- en uitgeschakeld, het hierdoor veroorzaakte drukverschil wordt gebruikt om de luchtdichtheid te berekenen.

De ATT is een product van ACIN Instrumenten BV. TNO heeft het principe bedacht en gepatenteerd. Samen met ACIN, Vereniging Leveranciers van Luchttechnische Apparaten (VLA) en Techniek Nederland heeft TNO in het TKI project SecureVent gewerkt aan de doorontwikkeling en het testen. Het TKI SecureVent project wordt uitgevoerd met Topsector Energiesubsidie van het Ministerie van Economische Zaken.

TNO helpt organisaties bij het ontwikkelen en marktrijp maken van innovatieve producten en materialen binnen een circulaire, duurzame economie. Heeft u een idee voor een product- of procesinnovatie in de bouw en wilt u dit in de markt zetten? Of heeft u interesse in de ATT? Ons team van experts staat voor u klaar.

Meer informatie over de VSK Awards.

Nieuws
Contact

Dr. ir. Sten de Wit

  • Energie
  • Bouw

Mediavragen?